ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση

18:23 - 21 Μαϊ 2014 | Πολιτική
Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση
Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής, με τη ΝΔ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "κλείνει" το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ενώ η κόντρα έφτασε μέχρι το... σχέδιο Ανάν!

"Το κάλεσμα Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο. Ο Χρήστος Γούδης, υποψήφιος με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

kontre210514

Αφορμή για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ανοιχτή επιστολή που έστειλε νωρίτερα ο κ. Γούδης προς τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, όπου ο κ. Γούδης στέκεται σε δυνητικά σημεία σύγκλισης μεταξύ της Χ.Α και του ΣΥΡΙΖΑ, και κάνει λόγο για μία "άγρια αδελφική διαμάχη", που "οφείλεται στο ότι επί της ουσίας και τα δύο απευθύνονται σε ένα κοινό".

 

"Στον εμφύλιο αυτόν ιδεολογικό πόλεμο, ο μόνος κερδισμένος είναι ο πραγματικός εχθρός: το παγκόσμιο περιπλανώμενο σύστημα των διεθνών τοκογλύφων και καταχραστών της εξουσίας, την οποία κατέχουν εν ονόματι μιας πλασματικής, εικονικής και ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας", σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Γούδης.

 

Συμπληρώνει δε πως "η καταχρηστική λεκτική ερμηνεία των όρων δεν κάνει καλό σε κανένα μας, δεδομένου ότι ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες. Είστε περισσότερο διεθνιστές και λιγότερο εθνικιστές απ' ότι εμείς, μέχρις εδώ όμως".

 

Από την πλευρά της, η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, μιλά για προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Χρυσή Αυγή, και διερωτάται: "Άραγε τι έχει να πει ο κ. Μανώλης Γλέζος για τα αδιανόητα χαριεντίσματα των συντρόφων του στο ΣΥΡΙΖΑ με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;".

 

Να θυμίσουμε ότι το πρωί της Τετάρτης, ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην "κλείνουν αντιμνημονιακά το μάτι" στους χρυσαυγίτες.

kontr210514

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της Κουμουνδούρου. "Παλιά μου τέχνη κόσκινο... Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεπερνά για άλλη μια φορά τον Γκέμπελς. Μόνο ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να κάνει πολιτική με γραφικούς τύπους σαν τον κ. Γουδή", αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. "Πέρα, όμως, από την πολιτική χυδαιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου η στάση του είναι επικίνδυνη για το τόπο διότι δημιουργεί την εντύπωση ότι η ναζιστική Χ. Α. έχει και άλλους συνομιλητές εκτός του κ. Μπαλτάκου", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

Το γάντι σήκωσε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου. "Κουβέντα δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το επίσημο προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, εκτός κι αν θεωρούνται «γραφικοί τύποι» οι κ.κ. Σκουρλέτης, Σακελλαρίδης, Καλύβης και η κ. Δούρου. Και το ανατριχιαστικό ζευγάρωμα συνεχίζεται με το άρθρο που έδωσε ο κ. Παπαδημούλης σε φιλικό site της Χρυσής Αυγής. Πρώτη φορά ναζί- Αριστερά", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το σχέδιο Ανάν...

Εν τω μεταξύ, έντονη ήταν η αντίδραση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονου που αποκάλεσε "μειοδότες" όσους τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ. 

 

"Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Σύριζα, Κώστας Χρυσόγονος, (με ανάρτησή του στο twitter) αποκαλύπτει ότι αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ για να ενταχθεί στην «αριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ» λόγω της «μειοδοσίας του ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ. Θυμίζουμε ότι φανατικά υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ είχε ταχθεί ο ΣΥΝ μέσω δημόσιας δήλωσης του προέδρου του κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου, επικρίνοντας μάλιστα σφοδρά το ΚΚΕ που είχε αντίθετη άποψη", σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

 

"Ο κ. Χρυσόγονος αποκαλεί ευθέως τους συντρόφους του και τον τ. Πρόεδρο του κόμματός του «μειοδότες». Εάν ο κ. Χρυσόγονος παραμείνει στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας αποδέχεται τις απόψεις του, ότι δηλαδή τα στελέχη και η τ. ηγεσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι μειοδότες", επισημαίνει η Συγγρού.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:38 - 21 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.