ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: "Απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ" - Τσίπρας: "Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στο β' ημίχρονο"- Ικανοποίηση στην Ελιά

20:02 - 25 Μαϊ 2014 | Πολιτική
Μαξίμου: "Απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ" - Τσίπρας: "Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στο β' ημίχρονο"- Ικανοποίηση στην Ελιά
"Δεν στοιχειοθετείται η εικόνα της ανατροπής που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας το exit poll των ευρωεκλογών, στον ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "οι ευρωεκλογές παραδοσιακά είναι μια χαλαρή ψήφος, μία ψήφος διαμαρτυρίας που είθισται να ενισχύεται η αντιπολίτευση". Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες: "δεν τίθεται ζήτημα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία μας".

 

"Ο λαός είπε ένα ξεκάθαρο όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, τα διλήμματά του και στις άφθονες υποσχέσεις του, αλλά, και από την άλλη πλευρά, έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης και να βάλει τα θεμέλια της προόδου" τονίζει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

boult250514

"Αυτό το οποίο βλέπουμε, έως αυτή τη στιγμή, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν και έκανε το παν για να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές, αν και υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, δεν κατόρθωσε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό", εκτιμά η κ. Βούλτεψη και προσθέτει: "Ο ελληνικός λαός ήδη έχει μετατρέψει το παραπλανητικό σύνθημα της ανατροπής που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αίτημα για σταθερότητα και πρόοδο. Και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά αυτό που ο κ. Τσίπρας είχε πει κατά την τελευταία του ομιλία την Παρασκευή από το Ηράκλειο, ότι η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει σαν θύελλα. Αυτό το οποίο προκάλεσε ήταν μία τρικυμία εν ποτηρίω. Υπάρχει πολιτικό μήνυμα από αυτές τις εκλογές. Ο λαός είπε ένα ξεκάθαρο όχι στο ΣΥΡΙΖΑ, τα διλήμματά του και στις άφθονες υποσχέσεις του, αλλά και από την άλλη πλευρά, αυτό που έκανε ο λαός ήταν να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης και να βάλει τα θεμέλια της προόδου."

anti250514

Από την άλλη πλευρά, ικανοποίηση για τη διαφαινόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, επικρατεί στα στελέχη της Κουμουνδούρου, με βάση τα αποτελέσματα του exit poll, ωστόσο περιμένουν να αποσαφηνιστεί το σκηνικό από τα επίσημα αποτελέσματα που θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

 

"Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου. 

 

"Για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ιστορικών διαστάσεων, που θα επιταχύνει τις ιστορικές εξελίξεις" κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Αν και εφόσον επιβεβαιωθεί η εικόνα που διαμορφώνεται από το exit poll, μιλάμε για μία μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ιστορικών διαστάσεων, που θα επιταχύνει τις ιστορικές εξελίξεις. Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα της Αριστεράς, βγαίνει πρώτη δύναμη. Ο χάρτης των πολιτικών δυνάμεων, ουσιαστικά, έτσι όπως τον είχαμε γνωρίσει τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει οριστικά αλλάξει. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι το βράδυ για να δούμε ποια θα είναι η πραγματική εικόνα" τονίζει ο κ. Σκουρλέτης.

 

Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα απονομιμοποίησης της κυβέρνησης και πρόωρων εκλογών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: "Θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης ετίθετο ούτως ή άλλως, διότι αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε με ένα άλλο πρόγραμμα κι άλλα εφάρμοσε αυτά τα δύο χρόνια. Πολύ περισσότερο μετά το σημερινό αποτέλεσμα, τίθεται ζήτημα γι' αυτό που λέτε. Δηλαδή για το θέμα της πολιτικής νομιμοποίησης. Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να χειρισθεί, να διαπραγματευθεί ζητήματα που αφορούν το χρέος, ζητήματα που αφορούν τις επόμενες δεκαετίες για την Ελλάδα. Πλέον στερείται αυτής της πολιτικής νομιμοποίησης".

pasok250514

ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση και χαμηλοί τόνοι

Με ικανοποίηση υποδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls.

 

Στελέχη από τη Χαριλάου Τρικούπη, που διατηρούν χαμηλούς τόνους, δηλώνουν "συγκρατημένα" και παραπέμπουν στην επίσημη τοποθέτηση, που θα γίνει επί τη βάση των πραγματικών αποτελεσμάτων.

 

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η στρατηγική της "προοδευτικής σταθερότητας", που αναπτύχθηκε προεκλογικά, φαίνεται ότι είχε απήχηση στην κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης και, ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι το θέμα του προσκλητηρίου για την ανασύνθεση της μεγάλης κεντροαριστεράς, ούτως ή άλλως, ισχύει και μετεκλογικά.

ΔΗΜΑΡ: Οριακό το αποτέλεσμα

Μακρά νύχτα αναμένουν τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μέχρι να διαμορφωθεί οριστικά το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα και εάν εκλέξει ή όχι ευρωβουλευτή, δηλαδή εάν καταφέρει να ξεπεράσει το κρίσιμο όριο του 3%.

 

Από το αποτέλεσμα του exit poll, καθώς και τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν, εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα πρόκειται να είναι οριακό για τη ΔΗΜΑΡ και θεωρείται παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη πριν ανακοινωθεί, τουλάχιστον, το 25% των πραγματικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών.

 

Επίσης, θεωρούν ότι τα διαφαινόμενα αποτελέσματα φανερώνουν ότι η πόλωση που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ημέρες, λειτούργησε εις βάρος των μικροτέρων κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα δεδομένα του τελικού αποτελέσματος, συμπεριλαμβανομένων και των αδυναμιών που εμφάνισε η ΔΗΜΑΡ, θα εξετασθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:09 - 25 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.