ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με οριακή άνοδο στο 43,11% η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές

23:13 - 25 Μαϊ 2014 | Πολιτική
Με οριακή άνοδο στο 43,11% η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές
Άνοδο έστω οριακή -για πρώτη φορά από το 1979- καταγράφει το συνεχές φθίνον ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές.- Η αρχική εκτίμηση από το Στρασβούργο ανήλθε στο 43,11% (έναντι 43% το 2009).

Σε λίγη ώρα η πρώτη προβολή των θέσεων που καταλαμβάνουν οι πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βασισμένη σε δημοσκοπήσεις και στα αρχικά αποτελέσματα των πρώτων ευρωεκλογών μετά το σοκ της οικονομικής κρίσης. Στις περισσότερες χώρες η ψηφοφορία έχει πλέον «κλείσει», και η αυλαία των ευρωεκλογών πέφτει επίσημα στις 12.00 τα μεσάνυχτα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) με το κλείσιμο της ιταλικής κάλπης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνολική δύναμη σε έδρες που θα καταλάβουν αντιευρωπαϊκά κόμματα που βρίσκονται σε τάση ενίσχυσης.

Εν αναμονή της κατανομής εδρών - Στο 43% η συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ευρωσκεπτικιστικά και ακροδεξιά κόμματα μπορεί να αποσπάσουν το ένα τέταρτο των εδρών, αλλά τουλάχιστον το 70% των εδρών θα παραμείνει στις τέσσερις μεγάλες πολιτικές ομάδες: ΕΛΚ, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι.

Για πρώτη φορά η εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν θα κριθεί από τη δύναμη των κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου -το μοναδικό εκλεγμένο και με δημοκρατική νομιμοποίηση θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:25 - 25 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.