ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαψεύδει ο Στουρνάρας ότι επιθυμεί αποχώρηση από το ΥΠΟΙΚ: "Συνεχίζω κανονικά τη δουλειά μου…"

16:44 - 27 Μαϊ 2014 | Πολιτική
Διαψεύδει ο Στουρνάρας ότι επιθυμεί αποχώρηση από το ΥΠΟΙΚ: "Συνεχίζω κανονικά τη δουλειά μου…"
Να βάλει τέλος στα σενάρια που τον έφεραν να μην επιθυμεί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες την παραμονή του στο ΥΠΟΙΚ.

Πιο αναλυτικά, στενοί συνεργάτες του υπουργού, επισήμαναν ότι ο κ. Γ. Στουρνάρας "συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του στο υπουργείο Οικονομικών", παρά την έντονη ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας, που φέρεται να έχει εκφράσει για την αμφισβήτηση που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο, στο πλαίσιο υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση των δύο δόσεων (από 1 δισεκ. ευρώ η κάθε μια).

 

Εξάλλου, συνεχίζεται και η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας του Αυγούστου.

stournara270514

Με αυτόν τον τρόπο, διαψεύδονται, παράλληλα, προηγούμενες πληροφορίες, που ήθελαν τον υπουργό να φέρεται έτοιμος να αποχωρήσει σε περίπτωση που συνεχιστεί η κριτική στο πρόσωπό του και μάλιστα εν όψει διαπραγματεύσεων για τη μείωση του χρέους. Ο ίδιος δε ο κ. Στουρνάρας, φέρεται να έχει δηλώσει ότι "κριτική πάντα γίνεται, αλλά μερικές φορές είναι άδικη".

 

Όπως, παράλληλα, αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να υπενθυμίζει ότι εκλήθη στον θώκο του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα για να αναλάβει, στα πρόθυρα κατάρρευσης της οικονομίας, ένα καθήκον που ουδείς άλλος επιθυμούσε. Δεν μπορούν, λοιπόν, τώρα, προσθέτει, να του αποδίδουν άλλες ευθύνες όπως, για παράδειγμα, την πτώση της εκλογικής δύναμης της ΝΔ.

 

Να θυμίσουμε ότι είχαν προηγηθεί "διαρροές", σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Στουρνάρας είχε εκφράσει σε στενούς συνεργάτες του έντονη ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας,  για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες από κομματικά στελέχη της ΝΔ, τα οποία του αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό τις εκλογικές απώλειες του κόμματος.

 

"Δεν θα γίνω σάκος του μποξ, δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το έργο μου" φέρεται να είχε τονίσει σε συνεργάτες του στην πλατεία Συντάγματος ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.

 

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, ο υπουργός είχε δηλώσει στους συνεργάτες του ότι πλέον οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο. Το συγκεκριμένο άτομο, αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, "μπορεί να είναι ακόμα και ένα κομματικό στέλεχος".

 

Εξάλλου, οι συνεργάτες τού υπουργού δεν διέψευσαν ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, ή στη θέση του Επιτρόπου στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας, πάντως, ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνον ο πρωθυπουργός.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Στουρνάρας είναι πλέον το πρόσωπο "κλειδί" για τις κυβερνητικές αλλαγές που συζητούν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Κατά ορισμένες πληροφορίες, ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο - στην πλατεία Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας, ακόμη και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - αισθάνεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με αλλαγές που θα αποφασίσει το Μαξίμου και η Χαριλάου Τρικούπη. Κατόπιν τούτων είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών και οι επιλογές υπουργών για το οικονομικό επιτελείο δίνουν τουλάχιστον προς το εξωτερικό και το νέο στίγμα για την πορεία της οικονομικής πολιτικής και των θέσεων της κυβέρνησης.

 

Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται την Τετάρτη να κάνει απολογισμό του έργου του και να δώσει το στίγμα του μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:28 - 27 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.