ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης: Άνοιγμα στους επαγγελματίες της υγείας

20:36 - 10 Ιουν 2014 | Πολιτική
Βορίδης: Άνοιγμα στους επαγγελματίες της υγείας
Ο Μάκης Βορίδης, νέος υπουργός Υγείας σε ένα από το πιο κομβικά πόστα για την πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος, δε θέλησε να δώσει στίγμα σαφές για το τι θα κάνει.

Αφήνει να εννοηθεί ότι δε θα αδειάσει τους προκατόχους του, καθώς υποστηρίζει ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αναγκών. Επίσης αναμένεται έστω και προσωρινά να κρατήσει τους Γ.Γ. του υπουργείου. Ουσιαστικά, χωρίς να θέλει να αδειάσει τον προκάτοχό του υπονόησε ότι θα ακολουθήσει την πολιτική που επιτάσσει η συγκυρία. Ωστόσο θέλησε να κάνει ένα άνοιγμα στους επαγγελματίες του χώρου της υγείας.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μάκης Βορίδης, έκανε άνοιγμα προς φαρμακοποιούς, γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές, λέγοντας ότι θα υπάρξει θετική προσπάθεια για να εξυπηρετηθούν τα θεμιτά συμφέροντα των επαγγελματιών του χώρου. Άλλωστε και ως υπουργός Μεταφορών είχε πράξει το αντίστοιχο κάνοντας άνοιγμα στους ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες. Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση των οδηγών ταξί είχε αδειάσει τα νομοθετήματα του προκατόχου του. Τώρα το αν το άνοιγμα στους επαγγελματίες του χώρου της υγείας θα σημάνει επιλογές αντίθετες από εκείνες του προκατόχου του, θα φανεί άμεσα.

 

Σημειώνεται ότι κ. Γεωργιάδης είχε συγκρουστεί με γιατρούς, φαρμακοποιούς, παρόχους αλλά και την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, κάτι που θεωρεί ο ίδιος ότι τον οδήγησε στην έξοδο, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

Το έργο του, ωστόσο, αναγνωρίζει ο κ. Βορίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Γεωργιάδης άφησε το αποτύπωμά του στο χώρο της υγείας.
Κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου, νυν και τέως υπουργός δεν έκρυψαν τη φιλική τους σχέση: ''Εύχομαι καλή επιτυχία στο φίλο μου Μάκη Βορίδη'', ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. ''Ο κ. Γεωργιάδης έχει αδιαμφισβήτητες ικανότητες και αφοσίωση'', αντέτεινε ο κ. Βορίδης, χαρακτηρίζοντας ''συναγωνιστή'' τον απερχόμενο υπουργό Υγείας.

 

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:18 - 10 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.