ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πονοκέφαλος" στο Μαξίμου για την κόντρα Μητσοτάκη - Λοβέρδου

20:00 - 12 Ιουν 2014 | Πολιτική
Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το θέμα των 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να γεφυρωθεί η διαφορά ανάμεσα στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, που ουσιαστικά αποτέλεσαν την πρώτη κόντρα του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους δύο εμπλεκόμενους υπουργούς, Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο.

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης προηγήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κκ Βενιζέλου, Σταμάτη, Μητσοτάκη και Λοβέρδου, χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά με τη διαβεβαίωση απ' όλες τις πλευρές ότι θα δοθεί λύση.

 

Η διαφορά, η οποία έχει προκαλέσει εμπλοκή στο θέμα, είναι περίπου 300 υπάλληλοι. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ζητά να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα, εν αντιθέσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ζητά να διατεθούν 500-550 θέσεις, κάτι που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση. Σημειώνεται δε ότι ο κ. Λοβέρδος συμφωνεί με τη θέση του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν και 102 υπαλλήλων σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν ανάγκες προσωπικού.

 
Πληροφορίες έκαναν λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Λοβέρδου, σε περίπτωση που θα έπρεπε να επικυρώσει απολύσεις, τις οποίες όμως ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα.

Τετ-α- τετ Σαμαρά με υπουργούς

Σειρά συναντήσεων με υπουργούς έχει το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, στον απόηχο του ανασχηματισμού.

 

Η πρώτη συνάντηση ήταν με το νέο υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, ο οποίος, βγαίνοντας από το Μάξιμου, δήλωσε ότι πήρε τις εντολές του πρωθυπουργού για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου. "Είμαστε απολύτως αισιόδοξοι ότι η δουλειά θα γίνει σωστά και θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας", ανέφερε.

 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχαν στη συνέχεια ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αργυρής Ντινόπουλος και ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος.

"Μια πρώτη ενημέρωση με τον πρωθυπουργό. Οι εντολές ήταν για δουλειά", δήλωσε σχετικά ο κ. Ντινόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:02 - 12 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.