ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ επαφών Σαμαρά με υπουργούς

17:25 - 13 Ιουν 2014 | Πολιτική
Μπαράζ επαφών Σαμαρά με υπουργούς
Διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων είχε και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε σαφείς εντολές προκειμένου να μη χαθεί ούτε λεπτό για την προώθηση και υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς και κατευθύνσεις για τις προτεραιότητες σε κάθε υπουργείο.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς υποδέχθηκε στο Μαξίμου, τον Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

 

Ο υπουργός οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι έγινε μια ενδελεχής προετοιμασία για το Eurogroup της επόμενης Πέμπτης. "Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Εγώ ως νέος υπουργός πρέπει να ενημερωθώ για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα ακριβώς, τι ειπώθηκε, που βρίσκεται η διαδικασία και να ξεκινήσουμε", ανέφερε.

antou130614

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νέο σε σχέση με το θέμα του χρέους, απάντησε ότι για αυτά τα ιδιαίτερα ζητήματα δεν μπορεί να κάνει αναφορά ακόμα.
Σε σχέση με τα μηνύματα από το Βερολίνο είπε ότι "θετικά μας τα είπε ο κ. Στουρνάρας, τίποτα παραπάνω". Τέλος ερωτηθείς για το θέμα των φοροελαφρύνσεων απάντησε πως δεν μπορεί να εισέλθει σε τέτοιες λεπτομέρειες.

 

"Να σας ευχαριστήσω που αυτά τα δυο χρόνια, με ήλιο, με βροχή είσαστε πάντα εδώ κι έτσι μπορούσαμε να στείλουμε το μήνυμα της οικονομικής πολιτικής στον ελληνικό λαό της" είπε ο τέως υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Όπως είπε, πήγε στο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για τις διμερείς συνομιλίες που είχε στη Γερμανία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ερωτηθείς αν βγαίνει κάτι από αυτές τις συνομιλίες για το χρέος, απάντησε ότι "βγαίνουν αρκετά πράγματα", χωρίς να πει κάτι παραπάνω.

antoua130614

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είδε κατά σειρά τις ηγεσίες των υπουργείων Πολιτισμού, Υγείας, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

"Ήταν μία συνάντηση για τον καλύτερο συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, σε επίπεδο του υπουργείου Εργασίας. Όπως ξέρετε, το υπουργείο Εργασίας μέσα από το ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων που έχει να παίξει και να διαδραματίσει – όπως και στο παρελθόν – ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα σημαντικές για την κοινωνία, την κοινωνική συνοχή", τόνισε ο Γ. Βρούτσης.

 

"Έχουμε κάνει πάρα πολλά τα δύο χρόνια που πέρασαν, έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες άφησαν εποχή. Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες άλλαξαν το πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Μπροστά μας ανοίγονται προκλήσεις για το αύριο, προκλήσεις που πρέπει να λύσουμε ακόμα, προβλήματα που ακόμα υπάρχουν στη βάση της καθημερινότητας των ανθρώπων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και αυτές τις προκλήσεις τις ιεραρχούμε και θα τις λύσουμε", πρόσθεσε ο υπουργός.

anto130614

Ερωτηθείς για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ένα θεσμικό όργανο που λειτουργεί ανεξάρτητα, αυτόνομα, με διαδικασίες οι οποίες αξιολογούν τα πραγματικά περιστατικά και νομίζω ότι από εκεί η απόφαση που πάρθηκε ήταν και τεκμηριωμένη.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό τέθηκαν οι βασικές προτεραιότητες για το άμεσο προσεχές διάστημα. "Η κυβέρνηση θεωρεί τον αγροτικό τομέα ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Θέσαμε ως βασικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση εφαρμογής της νέας ΚΑΠ ώστε η νέα χρονιά να μας βρει προετοιμασμένους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις γιατί η νέα ΚΑΠ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο αγροτικής πολιτικής", είπε. 

 

Ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός αγαπάει και ενδιαφέρεται πολύ για τον πολιτισμό.

 

Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τις νέες ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:39 - 13 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.