ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφοδρή επίθεση Βούλτεψη- ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα

16:45 - 21 Ιουν 2014 | Πολιτική
Σφοδρή επίθεση Βούλτεψη- ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα
Ομαδικά πυρά από την κυβερνητική εκπρόσωπο και το ΠΑΣΟΚ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η Σοφία Βούλτεψη παραθέτει αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Τσίπρα:

 

- "Να μην επιτρέψουμε σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες φοβίες, σε εσωκομματικούς υπολογισμούς, σε ιστορικά άγχη και σε προκατασκευασμένα σχήματα επαναστατικής καθαρότητας να θολώσουν την ιστορική προοπτική".

 

- "Αυτή η συζήτηση είχε νόημα όταν είχαμε 3%".

 

- "Υπάρχει ο κίνδυνος να σπαταλάμε τις δυνάμεις μας σε έναν άχαρο πόλεμο αμφιβολιών. Σε κηνύγι μαγισσών, σε δίκες προθέσεων, σε διάφορα σενάρια πολιτικής φαντασίας» που «μας κρατούν δεμένους σε μια ακινησία δήθεν επαναστατική".

 

- "Πρόβλημα έχουμε, όταν υποτάσσουμε το μείζον κομματικό στο έλασσον εσωκομματικό. Όταν εμφανιζόμαστε δημόσια με πολλά πρόσωπα και συχνά αντικρουόμενες θέσεις. Όταν αφήνουμε έδαφος σε προσωπικές στρατηγικές και παραγοντισμούς".

 

- "Όταν καταθέτουμε τροπολογίες την τελευταία στιγμή, αποδεικνύοντας ότι δεν μας ενδιαφέρει η σύνθεση, αλλά αναπαραγωγή της αντίθεσης".

 

- "Γιατί οι κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζουμε και θέλουμε να εκφράζουμε περιμένουν από μας να τελειώνουμε με τις παιδικές μας ασθένειες".

 

Η κ. Βούλτεψη προσθέτει ότι "ο κ. Τσίπρας ζητά εκλογές ...χθες, ώστε να βρεθεί το ταχύτερο στην εξουσία και να σώσει τη χώρα, την ώρα που ο ίδιος δεν μπορεί να σώσει το κόμμα του από τις παιδικές του ασθένειες και ενώ ταυτόχρονα ζητά να δοθεί στον λαό η ευκαιρία να αποφασίσει ποιος μπορεί και ποιος πρέπει να διαπραγματευτεί".

 

"Ας τελειώσει πρώτα ο κ. Τσίπρας με τις διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, ας βρει τρόπο να ελέγξει αυτά που ο ίδιος καταγγέλλει ως προσωπικές στρατηγικές και παραγοντισμούς, και μετά ας έλθει να διεκδικήσει δικαίωμα διαπραγμάτευσης για λογαριασμό του ελληνικού λαού. Μέχρι τότε ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιος διαθέτει την αξιοπιστία, την ικανότητα και την ενιαία γραμμή για να διαπραγματευτεί", καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

pasok210614 

ΠΑΣΟΚ: "Μονότονος ο ΣΥΡΙΖΑ"

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε σε όλους τους στόχους του. Δεν διαταράχτηκε η πολιτική σταθερότητα, δεν προκλήθηκαν πρόωρες εκλογές, δεν ανέβασε τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε ανατροπή.

 

"Αντί λοιπόν ο κ. Τσίπρας να αρχίσει σήμερα από αυτή τη διαπίστωση την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, προσπάθησε απεγνωσμένα να εμφανίσει την εικόνα μίας «δήθεν δυναμικής», που δεν υπάρχει.

 

Η γραμμή του είναι πάντα απελπιστικά ανεύθυνη, μονότονη και αδιέξοδη. Αγωνιά μην τυχόν και πάψει να υπάρχει το μνημόνιο, δεν μετέχει σε καμία πρωτοβουλία εθνικής συναίνεσης, συκοφαντεί τη χώρα διεθνώς. Αγωνιά μην τυχόν και η Βουλή εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απευθύνεται δήθεν προς δυνάμεις που βρίσκονται στα αριστερά του, ενώ οι μόνες του συμμαχίες είναι οι συνομωσιολόγοι της ακροδεξιάς και οι τυχοδιώκτες που το παίζουν δήθεν αριστεροί. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει και δεν θα αποκτήσει στρατηγικό πλαίσιο", καταλήγει η ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:28 - 21 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.