ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: "Δεν μπορούν να κατεβάζουν διακόπτες οι συνδικαλιστές"- Ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων στο ν/σ για τη "μικρή ΔΕΗ"

21:05 - 30 Ιουν 2014 | Πολιτική
Μαξίμου: "Δεν μπορούν να κατεβάζουν διακόπτες οι συνδικαλιστές"- Ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων στο ν/σ για τη "μικρή ΔΕΗ"
Την εκτίμηση πώς οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, με τις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει, δεν θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα καθώς έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές, μετά τη δίωρη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στο Μαξίμου, όπου εξετάσθηκε και το θέμα που έχει προκύψει με το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ".

Οι ίδιες πηγές διαμηνύουν ότι οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. "Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι", τονίζουν χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησαν για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής, για τα ταξίδια τους και τις επαφές τους με τους εταίρους, τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν και για τα επόμενα νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά τη δημιουργία της "μικρής ΔΕΗ".

 

"Προχωράει κανονικά", ανέφεραν σχετικά κυβερνητικές πηγές, και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων, που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου. Επ´ αυτού, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες.

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά όλα τα εκκρεμούντα θέματα που αφορούν στα προαπαιτούμενα και ειδικότερα όσα σχετίζονται με τη "μικρή ΔΕΗ" (άγονος διαγωνισμός κλπ) την καθιέρωση ανταποδοτικού τέλους για τις περιοχές που επηρεάζονται από τη δημιουργία της "μικρής ΔΕΗ" και τη μεταφορά εσόδων στις τοπικές κοινωνίες. Έθεσε επίσης το θέμα των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε όλα όσα έθεσε ο κ. Βενιζέλος και σχετικά με τη ΔΕΗ ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν, ενδεχομένως και άλλες αλλαγές, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και αποφασίσθηκε το θέμα να συζητηθεί, αρχικά, μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων που θα προετοιμάσουν σχετική εισήγηση.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:44 - 30 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.