ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βούλτεψη: «Όταν η Δημοκρατία λειτουργεί, όλα λύνονται»

12:04 - 07 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Τη στάση των σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΗ που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην εργασία τους, χαιρέτισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

 «Όταν η Δημοκρατία λειτουργεί, όλα λύνονται» τόνισε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε ότι οι απεργίες θα πρέπει να γίνονται με συνδικαλιστικά αιτήματα, κάτι το οποίο, όπως σημείωσε, εξέλειπε από την απεργία της ΓΕΝΟΠ. «Η αξία και ο πλούτος της χώρας δεν είναι δουλειά των συνδικαλιστών» είπε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανάλαβε ότι η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» ήταν επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία ζημιογόνο δημόσια επιχείρηση και επισήμανε πως η πώληση γίνεται επειδή ο Οργανισμός χρειάζεται χρήματα για να αναπτυχθεί και όταν δεν έχει «το ρευστό που χρειάζεται» πρέπει να το βρει με άλλους τρόπους. «Όταν μία επιχείρηση δεν έχει κεφάλαια για να κάνει εκσυγχρονισμό, να αναπτύξει τις υποδομές της και να βρει χρήματα, τότε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι σε αντίθετη περίπτωση η επιχείρηση ήταν καταδικασμένη.

Σχετικά με τη λειτουργία των οργανισμών η κ. Βούλτεψη είπε ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα στους λογαριασμούς των καταναλωτών» καθώς «ό,τι εισπράττει η μία, θα εισπράττει και η άλλη επιχείρηση».

Επίσης, τόνισε ότι «μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ιδιωτικοποίηση, ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει φορέα ηλεκτροδότησης» και αυτό οδηγεί «στην παροχή κινήτρων από τις επιχειρήσεις» ώστε να κρατήσουν τους πελάτες τους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο διαμοιρασμός των καταναλωτών ανάμεσα στη «μικρή» και τη «μεγάλη» ΔΕΗ θα γίνει με τυχαίο δείγμα, ενώ για την τιμή της κιλοβατώρας υπενθύμισε ότι είναι αρμοδιότητα της ανεξάρτητης Αρχής Ρυθμιστικής Ενέργειας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.