ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φυλορροεί η ΔΗΜΑΡ: Ο "Ιούλιος Καίσαρας" και ο "διάλογος κωφών" που οδηγούν στη διάλυση

16:14 - 10 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Φυλορροεί η ΔΗΜΑΡ: Ο "Ιούλιος Καίσαρας" και ο "διάλογος κωφών" που οδηγούν στη διάλυση
Καταιγιστικές, όσο και εν πολλοίς αναμενόμενες μετά την εκλογική συντριβή στις ευρωεκλογές, είναι οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς αποχώρησαν από το κόμμα οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου, και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ποιος είναι ο "Ιούλιος Καίσαρας" της Αγίου Κωνσταντίνου.

Η πόρτα άνοιξε με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Κατερίνας Μάρκου, η οποία σε δήλωση της τόνισε ότι "νιώθει ξένη και απομακρυσμένη από τη ΔΗΜΑΡ" ενώ έκανε λόγο για "διάλογο κωφών". Η απάντηση από το κόμμα ήταν σε σκωπτικό ύφος, καθώς, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, όλοι έχουν δικαίωμα να επιλέγουν "δρόμο και ψηφοφόρους".

Στη συνέχεια, ακολούθησε η διαγραφή του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κάτι που οδήγησε και στην παραίτηση του Ανδρέα Παπαδόπουλου από την Κεντρική Επιτροπή.Στη συνέχεια, την πόρτα της εξόδου πέρασε και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γεράσιμος Γεωργάτος.

dimar2

"Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα"

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Ψαριανός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη:

"Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ. Ο πρόεδρος του κόμματος. Έτσι δεν είναι; Φιρμάνι δεν είναι; Χρυσόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορος. Δεν το περίμενα, όμως. Διότι είχα εξηγήσει γιατί το κάνω και γιατί δεν υπογράφω ούτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν να υπογραφεί από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά επειδή 5-6 βουλευτές δεν την υπέγραφαν, ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να καταθέσει δική της πρόταση η ΔΗΜΑΡ. Αλλά θα συναθροιστεί με των άλλων και εγώ δεν ήθελα να συναθροιστεί η υπογραφή μου με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των Ανεξάρτητων Ψεκασμένων και να συμβάλω στα περίεργα παιχνίδια που παίζονται. Το θέμα της ΔΕΗ είναι πολύ σοβαρό ζήτημα" είπε, μεταξύ άλλων.

dimar1

Το "διαζύγιο" και οι αιχμές κατά Κουβέλη 

Ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, ότι «το κόμμα παίρνει διαζύγιο από τα στελέχη που το ίδρυσαν» και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ΔΗΜΑΡ έφτασε στο 1,23% ακριβώς επειδή ακολούθησε μια γραμμή, την οποία εδώ και και λίγες εβδομάδες έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων".

"Αναρωτιέμαι τώρα ποια γραμμή ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ; Μήπως αυτή που εδώ και ένα χρόνο ο Γρηγόρης και πολλοί άλλοι διεκδικούσαμε; Θεωρώ αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό¨, σημείωσε.

«Η διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ανέφερε στην επιστολή του ο Γ. Γεωργάτος. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής Επικρατείας, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ώς τον περασμένο Δεκέμβριο, Σπύρος Λυκούδης, αναφερόμενος στη διαγραφή Ψαριανού, είπε ότι "αποτελεί ιδιαιτέρως δυσάρεστη εξέλιξη στα ζητήματα της ΔΗΜΑΡ και βαραίνει καταφανώς το εσωκομματικό κλίμα", καταδεικνύοντας, όπως υπογράμμισε, το γεγονός ότι "η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ".

Τελευταία τροποποίηση στις 21:12 - 10 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.