ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΑΡ: Στην αντεπίθεση περνά η Μεταρρυθμιστική Τάση

18:39 - 11 Ιουλ 2014 | Πολιτική
ΔΗΜΑΡ: Στην αντεπίθεση περνά η Μεταρρυθμιστική Τάση
Πακέτο εννέα προτάσεων, για τη φορολογία, το Ασφαλιστικό και το "πολιτικό χρήμα", κατέθεσε την Παρασκευή η Μεταρρυθμιστική Τάση της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε μία προσπάθεια να εστιάσει την εσωκομματική συζήτηση επί των πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία και να αποφύγει την αναπόφευκτη φθορά που προκαλεί η εσωστρέφεια και η μικροπολιτική αντιπαράθεση.

Η έντονη εσωκομματική κόντρα στην Αγίου Κωνσταντίνου, που πυροδότησε η εκλογική αποτυχία του κόμματος στις ευρωεκλογές, κορυφώθηκε την Πέμπτη, με την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Κατερίνας Μάρκου, τη διαγραφή από την ΚΟ του Γρηγόρη Ψαριανού, καθώς και την παραίτηση από την Κεντρική Επιτροπή των Ανδρ. Παπαδόπουλου και Γ. Γεωργάτου.

Το πακέτο προτάσεων της Μεταρρυθμιστικής Τάσης επικεντρώνεται στα "καυτά" θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα στα νομοσχέδια που συζητούνται ή εκκρεμούν αυτή την περίοδο στη Βουλή και αφορούν προαπαιτούμενα της συμφωνίας με την τρόικα.

Μεταξύ άλλων, εκφράζει την κάθετη διαφωνία της με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να διενεργηθεί δημοψήφισμα για τη "μικρή ΔΕΗ", ενώ για τα θέματα που νέου δασικού νόμου και τις ρυθμίσεις για τον αιγιαλό, στέκεται απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές.

Οι εννέα προτάσεις που προτείνει η μεταρρυθμιστική πτέρυγα της ΔΗΜΑΡ είναι οι εξής:

1) Την ολοκληρωτική κατάργηση των φόρων και κρατήσεων υπέρ τρίτων σε όλες τις πράξεις και συναλλαγές των πολιτών με το κράτος.

2) Την ενοποίηση των διαδικασιών συλλογής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, με ταυτόχρονη και ενιαία μέριμνα, για την παροχή ρυθμίσεων που θα συμβάλουν στην επιβίωση ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών.

3) Την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

4) Την πλήρη απορρόφηση των επικουρικών ταμείων του Δημοσίου από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

5) Το συμψηφισμό της επιστροφής του ΦΠΑ και των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία των επιτηδευματιών.

6) Τη μείωση των διοικητικών βαρών και την απλοποίηση των διαδικασιών στις συναλλαγές των πολιτών με το Κράτος, με στόχο το χτύπημα της γραφειοκρατίας.

7) Τη διαμόρφωση ενός νέου και απλού αντιγραφειοκρατικού πλαισίου αδειοδότησης των επενδυτικών σχεδίων.

8) Τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας των κυβερνητικών και κρατικών στελεχών για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

9) Τη μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, με ενίσχυση της διαφάνειας και στόχο την καταπολέμηση του "βρώμικου" πολιτικού χρήματος.

dimar1

Μικρή ΔΕΗ: Ναι στην απελευθέρωση

Για το θέμα της “μικρής ΔΕΗ”, τονίζεται, ότι "από θέση αρχής" τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης συμφωνούν με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ενώ για το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή, επισημαίνεται ότι "ουδόλως υπηρετεί τους στόχους που διακηρύσσει". Για την πρόταση περί δημοψηφίσματος, σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι "η συνολική απάντηση στα θέματα αυτά δεν χωρά σε δημοψηφίσματα".

Τέλος, για τα θέματα του δασικού νομου και του αιγιαλού, υπογραμμίζεται ότι είναι "αδιαπραγμάτευτη" η προστασία των δασών, η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες και η προστασία του αιγιαλού από παρεμβάσεις και "παράνομες" επενδύσεις.

"Με το νέο νόμο", καταλήγουν, "αναιρείται η συνταγματική αρχή για τη ρητή κρατική υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος και, παρά το Σύνταγμα, ιεραρχείται υψηλότερα η επιχειρηματική δραστηριότητα".

Τελευταία τροποποίηση στις 00:00 - 12 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.