ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζ.Κ.Γιούνκερ: "Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης"

12:20 - 15 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Ζ.Κ.Γιούνκερ: "Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης"
Ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν δήλωσε υπερήφανος που η Ελλάδα, "αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός", εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης.

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, παρουσιάζοντας τις θέσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στις "Κασσάνδρες" και στους κερδοσκόπους που είχαν στοιχηματίσει στη διάλυση της ευρωζώνης, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.
"Καταφέραμε να επιδιορθώσουμε εν πτήσει, ένα φλεγόμενο αεροσκάφος» είπε χαρακτηριστικά ο κ .Γιούνκερ, τονίζοντας, μ' αυτό τον τρόπο, την επιτυχή, κατά την εκτίμησή του, αντιμετώπιση της κρίσης. 'Ολοι, τόνισε, θεωρούσαν βέβαιη την αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ και την ευρωζώνη. Κάναμε ότι μπορούσαμε και «εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης" κατέληξε.

"Χρειάζεται κατώτατος μισθός στην Ευρώπη"

 

Μεταξύ άλλων, πρότεινε και την εφαρμογή προγράμματος επενδύσεων ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. "Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα ήθελα την αποδέσμευση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις" είπε.

Τόνισε την ανάγκη να θεσπιστεί κατώτατος μισθός σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να λαμβάνεται υπόψη ο κοινωνικός αντίκτυπος στα προγράμματα διάσωσης. Διευκρίνισε πως τα κεφάλαια μπορούν να συγκεντρωθούν από τους υφιστάμενους πόρους των προϋπολογισμών, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να υπάρξει παραβίαση των αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.

"Χρειάζεται να επαναβιομηχανοποιήσουμε την Ευρώπη" δήλωσε και υποσχέθηκε ότι το Φεβρουάριο θα υπάρξει πρόγραμμα εργασίας για επενδύσεις στους κλάδους ενέργειας, μεταφορών και ευρυζωνικών δικτύων.

Δήλωσε επίσης πως θα εργαστεί στην κατεύθυνση της υιοθέτησης κατώτατου κοινωνικού μισθού σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Όλες οι χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσουμε έναν ελάχιστο κοινωνικό μισθό, ελάχιστο εισόδημα και εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα»» δήλωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 15 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.