ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σύλληψη Μαζιώτη και η αγωνία για τον Τουρισμό

21:00 - 16 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Η σύλληψη Μαζιώτη και η αγωνία για τον Τουρισμό
Μπορεί ο ο καταζητούμενος και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", Νίκος Μαζιώτης να βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. από το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι, ωστόσο ο τραυματισμός δύο τουριστών, ενός Αυστραλού και ενός Γερμανού δημιουργεί προβληματιμσό για ενδεχόμενο αρνητικής δημοσιότητας.

Γι΄ αυτό το υπουργείο Τουρισμού είναι σε εγρήγορση ώστε να διαχειριστεί ενδεχόμενο κύμα αρνητικών δημοσιευμάτων. Ωστόσο εκφράζεται αισοδοξία ότι το περιστατικό δε θα βλέψει την εικόνα της χώρας, καθώς είναι μεμονωμένο.

 

Τον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, ο οποίος τραυματίστηκε στη συμπλοκή που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι, επισκέφθηκαν ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

amakis160714

 

"Αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο", δήλωσε ο κ. Βορίδης, διευκρινίζοντας πως ο τραυματίας "θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους". Ο υπουργός πρόσθεσε: "Νομίζω, όπως μας ενημέρωσαν, ότι αύριο θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον τουριστικό του προορισμό, ο οποίος είναι η Μύκονος".

 

Ο κ. Βορίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι ο τραυματίας αστυνομικός φέρει διαμπερές τραύμα στο πόδι και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Αντίθετα, όπως είπε, ο Ν. Μαζιώτης, που νοσηλεύεται στον "Ευαγγελισμό", είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος-χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής- και θα υποβληθεί σε εγχείρηση.

 

Από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως συνάντησε τον Αυστραλό τραυματία. "Είναι καλά στην υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο", είπε η υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε πως ο νεαρός τουρίστας "έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας".

 

"Είμαστε σε διαρκή επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας, όπου ενημερώνουμε αναλυτικά για το συμβάν" κατέληξε η υπουργός.

 

Ο δεύτερος τουρίστας - Γερμανός- που βρέθηκε στο επεισόδιο, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιο.

amaki160714

 

Η κατάσταση του Μαζιώτη

 

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ορθοπαιδική επέμβαση στον Νίκο Μαζιώτη, επέμβαση που διήρκεσε περισσότερο από δυόμισι ώρες. Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε οστεοσύνθεση βραχιονίου, κατά την οποία οι γιατροί προσπάθησαν να επανασυνθέσουν το οστό, που καταστράφηκε, καθώς η σφαίρα διαπέρασε το σώμα του από την πίσω πλευρά με φορά προς τα εμπρός.

 

Οι χειρουργοί στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί και νέα επέμβαση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και θεωρούν ότι ίσως απαιτηθεί και τρίτη νευροχειρουργική σε άλλο χρόνο. Η εκτίμησή τους είναι ότι ο τραυματίας θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον 15 ημέρες στο νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό, θα νοσηλευθεί σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο κρατουμένων, κάτω από δρακόντεια φρούρηση, στον 8ο όροφο του νοσοκομείου.

 

atromokratia160714

 

Συγχαρητήρια Σαμαρά στον Ειδικό Φρουρό

 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό φρουρό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο συνεχάρη για τον ηρωισμό του κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, είχε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

 

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός, με δική του πρωτοβουλία, κάλεσε στο τηλέφωνο τον ειδικό φρουρό. "Συγχαρητήρια. Μας έχεις κάνεις όλους περήφανους, έδειξες μεγάλη γενναιότητα",  φέρεται να είπε στον αστυνομικό ο πρωθυπουργός.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον Ν. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εξεπλάγη ευχάριστα από το απροσδόκητο τηλεφώνημα, ότι θα τον συναντήσει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο, Δημήτριο Τσακνάκη, επισκέφθηκε τον Ειδικό Φρουρό που τραυματίστηκε στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τον καταζητούμενο Νικόλαο Μαζιώτη.

 

Ο Υπουργός συναντήθηκε με τους θεράποντες ιατρούς από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του τραυματία αστυνομικού και ζήτησε να έχει συνεχή ενημέρωση για την πορεία της υγείας του.

 

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μετέβη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται ο αλλοδαπός, υπήκοος Αυστραλίας, που επίσης τραυματίστηκε στην ίδια συμπλοκή. Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τους θεράποντες ιατρούς και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του τραυματία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:25 - 16 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.