ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των συνεργών του Μαζιώτη- "Ανταλλαγή πυρών" ανάμεσα σε κυβέρνηση & ΣΥΡΙΖΑ

17:15 - 17 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των συνεργών του Μαζιώτη- "Ανταλλαγή πυρών" ανάμεσα σε κυβέρνηση & ΣΥΡΙΖΑ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του κρησφύγετου που είχε ο Νίκος Μαζιώτης, καθώς και των συνεργών του.

Έρευνες γίνονται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια, ενώ οι αστυνομικές αρχές θα "χτενίσουν" και άλλα σημεία της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν και σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, επειδή από μέρες γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του. Μεταξύ άλλων, ειδικά κλιμάκια ψάνουν σε Πατήσια, Καλογρέζα, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Μαραθώνα και Γραμματικό.

 

Κατά τις ίδιες πηγές, η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη της συντρόφου του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα. 

ae170714

Η δημοσιοποίηση της πλαστής ταυτότητας που είχε ο καταζητούμενος πάνω του όταν συνελήφθη εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σύντομα στην αποκάλυψη κρίσιμων στοιχείων.

 

Ο στόχος των αστυνομικών αρχών είναι να βρεθεί το κρησφύγετο που είχε ο καταζητούμενος, καθώς με την πλαστή ταυτότητα εκτιμάται ότι ίσως νοίκιασε το διαμέρισμα στο οποίο έμενε. Επιπλέον, με την ταυτότητα αυτή είχε αγοράσει και το αυτοκίνητο του.

 

Ο Βασίλης Κικίλας, σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, είπε ότι η επιχείρηση για τη σύλληψη του Μαζιώτη "μόνο τυχαία δεν ήταν" και προσέθεσε ότι βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη ανοιχτή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Τα δεδομένα, σημείωσε, "έρχονται συνέχεια το ένα πίσω από το άλλο".

 

Ο ρόλος της 25χρονης αστυνομικού

 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επιβεβαίωσε ότι η παρατηρητικότητα μιας 25χρονης αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής οδήγησε στη σύλληψη του αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, καθώς τον εντόπισε την Τετάρτη στο Μοναστηράκι. Η κοπέλα εντόπισε την Τετάρτη τον Μαζιώτη έξω από το κατάστημα στο Μοναστηράκι, και ήταν απολύτως βέβαιη ότι ήταν αυτός, σημαίνοντας συναγερμό στην αστυνομία.

aereunes170714

 

Εν τω μεταξύ, "καθαρό" ήταν το πιστόλι USP 9 χιλιοστών που βρέθηκε στα χέρια του αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση. Όπως προέκυψε, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε καμία εγκληματική ενέργεια.

 

Η αστυνομία επισημαίνει το γεγονός ότι αποφεύχθηκε αιματοκύλισμα στο κέντρο τη Αθήνας την Τετάρτη, καθώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον τρομοκράτη μόνο με έναν καίριο πυροβολισμό που τραυμάτισε τον ίδιο, ενώ οι υπόλοιπες 8 σφαίρες ερρίφθησαν από τον Μαζιώτη.

 

Ο αρχιτρομοκράτης νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 8ο όροφο του "Ευαγγελισμού", καθώς τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού που προηγήθηκε της σύλληψής του. Ο διαβόητος τρομοκράτης υπεβλήθη σε οστεοσύνθεση βραχιονίου η οποία ήταν επιτυχής.

 

Να σημειωθεί ότι αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και τον Δημήτρη Στρατούλη προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Μαζιώτης διώκεται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όχι για τις ιδέες του, και ότι η σύλληψή του ήταν τυχαίο γεγονός, που οφείλεται σε λάθος που έκανε ο ίδιος, κάτι που έγινε όπως είπε, έγινε και με τον Σάββα Ξηρό.

aereune170714

Πολιτική αντιπαράθεση

 

Σκληρή ανακοίνωση για τον ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική εκπρόσωπο, η οποία κάνει λόγο για πολιτική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τοποθετήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου σχετικά με τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη

aere170714

"Στον ΣΥΡΙΖΑ η αμήχανη σιωπή της πρώτης ημέρας για την επιτυχία της Αστυνομίας να συλλάβει τον τρομοκράτη Ν. Μαζιώτη έδωσε τη θέση της σε ύποπτες δηλώσεις περί λαθών των τρομοκρατών. Διαπιστώνουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία" αναφέρει  η Σοφία Βούλτεψη.

 

"Υποθέτουμε ότι πολύ σύντομα θα περάσουν και στο στάδιο των ...υποδείξεων προς τους τρομοκράτες, ώστε να μην επαναλάβουν στο μέλλον πιθανά νέα λάθη", προσθέτει χαρακτηριστικά

 

ΠΑΣΟΚ: Ακατανόητη η σιωπή ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

 

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας ως "ακατανόητη τη σιωπή ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα για τον Μαζιώτη".

 

"Στα θέματα αυτά τονίσαμε ότι δεν χωρούν εκπτώσεις, συμβιβασμοί και μισόλογα. Γι' αυτό και θεωρούμε ακατανόητη και λανθασμένη την άρνηση έκδοσης ακόμα και μιας σχετικής ανακοίνωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ δε περισσότερο όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, μίλησε την Τετάρτη για πολύ ώρα, σε ανοιχτή συγκέντρωση, για το νομοσχέδιο-φάντασμα, των Αιγιαλών, αλλά δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για να συγχαρεί την ΕΛΑΣ και να καταδικάσει την στυγερή δράση των εγκληματιών τρομοκρατών που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας", αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη.

aer170714

"Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα ενιαίου μετώπου απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Ελπίζουμε ότι θα το ξανασκεφτούν και θα πράξουν αυτό που πρέπει", καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

 

Και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

"Το βαρέλι της κυβερνητικής γελοιότητας δεν έχει πάτο", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου για πολιτική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας από το κόμμα για την υπόθεση Μαζιώτη.

 

"Η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας, ενώ πριν λίγες ημέρες για τις "ένοπλες συνιστώσες" της, καταδεικνύοντας έτσι το πόσο επικίνδυνη είναι πρώτα απ' όλα για τη δημοκρατία, αλλά και την απόσταση που τη χωρίζει από τις ανάγκες του ελληνικού λαού", αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:38 - 17 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.