ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη συνάντηση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από το καλοκαίρι του 2013

20:52 - 22 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Πρώτη συνάντηση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από το καλοκαίρι του 2013
Αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκαν την Τρίτη, για πρώτη φορά μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του κόμματος του κ. Φώτη Κουβέλη από την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2013.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν ο διάλογος για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνίες υπήρξαν για το θέμα της ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, δήλωσε:

"Ξεκινήσαμε έναν ειλικρινή, ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο. Ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί χωρίς προαπαιτούμενα. Υπάρχουν αρκετά σημεία σύγκλισης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ. O στρατηγικός στόχος είναι η ανασύνταξη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

O δρόμος είναι μακρύς, -η συζήτηση θα βγάλει στην πρώτη συνάντηση πιστεύω αρκετά θετικά αποτελέσματα- οι απόψεις μας είναι ταυτόσημες σε αρκετά σημεία του προγραμματικού διαλόγου. Υπάρχει βέβαια ανάγκη για περαιτέρω επεξεργασία σε κάποια άλλα θέματα.Ο διάλογος θα συνεχιστεί, πιστεύω ότι είμαστε σε μία πάρα πολύ καλή στιγμή για να πετύχουμε τον στρατηγικό στόχο τον οποίο υπηρετούμε και οι δύο".

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε:

"Ξεκίνησε σήμερα ένας διάλογος στη βάση των επιστολών, τις οποίες έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, για την κεντροαριστερά και τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Υπάρχει συμφωνία σε αρκετά σημεία στην πρώτη αυτή συνάντηση και άλλα που χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία. Ο διάλογος έγινε στη βάση των 12 προγραμματικών σημείων των επιστολών. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα υπάρξει νέα συνάντηση.Στόχος του διαλόγου είναι να υπάρξουν προγραμματικές συμπτώσεις, όχι σε ένα κενό πολιτικής, έτσι ώστε να αποβεί προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας".

Από το ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση συμμετείχαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παναγιώτης Ρήγας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Καρύδης και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κυριάκος Πιερακάκης.

Από τη ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Στέφανος Μανίκας

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:25 - 23 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.