ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου με μενού την αξιολόγηση στο Δημόσιο

16:44 - 23 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου με μενού την αξιολόγηση στο Δημόσιο
Στο ανώτερο δυνατό επίπεδο θα επιχειρηθεί την Πέμπτη να επιλυθούν οι ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για το μέτρο της αξιολόγησης, αλλά και τις απολύσεις, στο Δημόσιο.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί της Πέμπτης θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.  

Το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα ώστε να εκταμιευθεί από την τρόικα η δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί, θα συζητηθεί σήμερα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Κατά πάσα πιθανότητα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, εκ των πρωταγωνιστών στην ενδοκυβερνητική κόντρα, μιλώντας σήμερα στον ΒΗΜΑ 99,5 είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο νόμος που αφορά στην αξιολόγηση "ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα πριν από τρεις μήνες" και προσέθεσε το -αυτονόητο- ότι από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται.

Παράλληλα, είπε ότι όταν συγκυβερνούν δύο κόμματα "που ήταν παραδοσιακοί πολιτικοί εχθροί",  είναι λογικό να "υπάρχουν εντάσεις".

Πηγή:


Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, υπογράμμισε ότι ο κύκλος των απολύσεων, "είχε συμφωνηθεί το 2012 και επικαιροποιήθηκε το Μάιο του 2013" από την τρικομματική κυβέρνηση. Ο κύκλος αυτός, σημείωσε, θα κλείσει στα τέλη του έτους.

Χαμηλότερους τόνους κράτησε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος μιλώντας σήμερα στον Ant1, είπε ότι υπερασπίζεται την αξιολόγηση όχι όμως και τις απολύσεις.

Ο κ. Ντινόπουλος επανέλαβε πως οι 6.500 απολύσεις για το 2014 αποτελούν δέσμευση της κυβέρνησης προς τους δανειστές και πρέπει να τηρηθεί, ενώ ειδικότερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσει, καθώς έχουν ήδη συμβάλλει στη δεξαμενή των απομακρύνσεων από το Δημόσιο με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:10 - 23 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.