ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Συμμετέχει με 30 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

19:18 - 25 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Γαλλία: Συμμετέχει με 30 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
Με 30 εκατ, ευρώ θα ενισχύει η γαλλική κυβέρνηση το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κ. Μισέλ Σαπέν, έπειτα από τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα.

Ο Γάλλος υπουργός (Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών) είδε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα τον υπουργό Οικονομικών και αργότερα το απόγευμα, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδια.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Χαρδούβελη, έδωσε το "στίγμα" του, τονίζοντας ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική χρειάζεται νέους προσανατολισμούς προς την ανάκαμψη».

Όπως σημείωσε, εκφράζοντας τις πάγιες θέσεις του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ και σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ, «οι δημοσιονομικές αποφάσεις πρέπει να συνάδουν με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν, γιατί δημιουργούν την απασχόληση που τόσο χρειαζόμαστε».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα, εξέφρασε τη στήριξή του και την ελπίδα ότι, πλέον, υπάρχει «φως στο τούνελ» της ύφεσης,

«Οι προσπάθειες από τον λαό έχουν φέρει αποτελέσματα. Μολονότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και επώδυνη για τον λαό, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σημάδια για ανάκαμψη», σημείωσε.

Ο κ. Χαρδούβελης είπε από την πλευρά του ότι «η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που ο κόσμος πρέπει να τις αποδεχθεί ως δικές του», προσθέτοντας με νόημα πως «για να γίνει αυτό πρέπει να δει και το εισόδημά του να αυξάνεται».

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαπέν είναι στενός συνεργάτης του Φρ.Ολάντ. Έγινε υπουργός τον περασμένο Απρίλιο (αντικατέστησε τον Πιερ Μοσκοβισί), κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στον οποίο προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος, έπειτα από το "στραπάτσο" των Σοσιαλιστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:06 - 26 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.