ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αβραμόπουλος νέος Επίτροπος της Ελλάδας

12:58 - 27 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Ο Αβραμόπουλος νέος Επίτροπος της Ελλάδας
Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως είχε αποκαλύψει πριν από μέρες αποκλειστικά το "R", προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή "σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα επιδιώκει να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης ενώ ο κ. Αβραμόπουλος θα πρέπει να αναλάβει ευθύνες περί τα τέλη Οκτωβρίου και ως εκ τούτου η αντικατάστασή του δεν φαίνεται ότι θα είναι άμεση.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος φέρεται να μίλησε το "Βήμα", το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρότασης τονίζοντας ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, η θέση του επιτρόπου»

Φέρεται επίσης να δήλωσε ότι με τον πρωθυπουργό δεν συζήτησε το θέμα της αντικατάστασής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ τώρα από υπουργός, κανένας άλλος επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του, θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου» φέρεται να πρόσθεσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν προχώρησε σε καμία δήλωση και κανένα σχόλιο μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν.

 

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε επικοινωνία με τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στην Κέρκυρα, και της ανακοίνωσε την απόφασή του ότι δεν θα προταθεί εκείνη για τη θέση του επιτρόπου.

- Ντόρα, δυστυχώς το εγχείρημα δεν βγαίνει, φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

- Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι, απάντησε η πρώην υπουργός και η σύντομη συνομιλία τους έληξε στο σημείο αυτό.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:21 - 27 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.