ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση για παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

18:14 - 28 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Πρόταση για παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο
Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και συγγενικών του προσώπων, στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", εισηγείται προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας.

Η πρόταση του κ. Πλιώτα έγινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει για να εκδώσει το σχετικό βούλευμα. Το βούλευμα θα είναι αμετάκλητο και θα επιδοθεί μέσα σε δέκα ημέρες από την έκδοσή του στον πρώην υπουργό, καθώς και τον πρόεδρο της Βουλής.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου αφορούν σε δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και σε ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος).

Στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνεται ακόμα να παραπεμφθούν η εξαδέλφη του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού, Μαρίνας).

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τα παραπάνω πρόσωπα είναι η ηθική αυτουργία στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Τα συγγενικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων φέρεται να έσβησε ο κ. Παπακωνσταντίνου από τη "λίστα Λαγκάρντ", παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, ως συμμέτοχοι.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:36 - 28 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.