ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ

17:46 - 29 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ
Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα ώστε να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ, βρέθηκε την Τρίτη, στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη με τους εισηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Απόστολος Βεζυρόπουλος, Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Σκρέκας, ενώ από το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Ρήγας και Κώστας Τριανταφύλλου.

Παρόντες ήταν επίσης από το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο.

Το πολυνομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, έχει πέντε προτεραιότητες (η έκτη ήταν οι ρυθμίσεις για τη "μικρή ΔΕΗ" που είναι ήδη νόμος του κράτους) και θα πρέπει να έχει ψηφισθεί μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Με την ψήφισή του θα ανοίξει και ο δρόμος για την αποδέσμευση ποσού ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που αποτελεί τμήμα των κερδών που έχουν αποκομίσει οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τη διακράτηση των ελληνικών κρατικώψν ομολόγων. 

1) Στη νομοθετική ρύθμιση για τη συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Επικουρικών Ταμείων και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από 1/1/2015 για όλα τα Ταμεία που δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στο ΕΤΕΑ.

2) Στην ψήφιση του νόμου για τα δάση και τη ρύθμιση χάραξης αιγιαλού.
3) Στην ψήφιση πολυνομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών γραφειοκρατίας και τη μείωση των διοικητικών βαρών στο Δημόσιο.
4) Στην κατάργηση από 1/1/2015 των κοινωνικών πόρων (φόροι υπέρ τρίτων κ.λπ.) που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις Ταμείων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.
5) Στην ψήφιση του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και νομοθεσίας για τη «δήλωση και την παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων», με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδούβελης επιθυμεί να τηρηθούν οι κανονικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να μην υιοθετηθεί η πρακτική του "κατεπείγοντος". 

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται δυσαρεστημένος από τις καθυστερήσεις που έχουν ορισμένοι υπουργοί στο μερίδιο του έργου που τους αναλογεί για την κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου.

Από την πλευρά του υπουργείου, οι σχετικές διατάξεις είναι έτοιμες από την περασμένη Παρασκευή.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:02 - 29 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.