ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Επιχείρηση κατευνασμού αντιδράσεων σε ιδιοκτήτες και ενστόλους

00:01 - 07 Αυγ 2014 | Πολιτική
Μαξίμου: Επιχείρηση κατευνασμού αντιδράσεων σε ιδιοκτήτες και ενστόλους
Σχέδιο να "μαζέψει" τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από το βαρύ χαράτσι στα ακίνητα αλλά και τις περικοπές σε εφάπαξ, μισθούς συντάξεις κ.λπ. των ενστόλων, καταστρώνει το Μαξίμου εν όψει του φθινοπώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκαλεί την Πέμπτη το απόγευμα υπουργικό συμβούλιο με κεντρικό θέμα μεν θέματα δικαιοσύνης, αλλά είναι, προφανές, ότι θα υπάρξει σχετικό σχόλιο για τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις στο φόντο και των γεωπολιτικών θεμάτων που είναι ανοικτά.

Άλλωστε η Ρωσική κρίση, αλλά και οι εκλογές στην Τουρκία αποτελούν μείζονα ζητήματα για τη χώρα. Η μεν εκλογές στην Τουρκία συνδέονται άρρηκτα με τις εξελίξεις στην Κύπρο και τα ενεργειακά, αλλά και οι κυρώσεις στην Ρωσία από τη Δύση απειλούν την οικονομία (εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, κι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων) αλλά και αμυντικά προγράμματα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων (οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ρωσικά οπλικά συστήματα (Tor-M1, S-300).

Την ίδια ώρα, τα μηνύματα από τη βάση της ΝΔ είναι άκρως αποθαρρυντικά καθώς οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της, όπως οι ένστολοι και οι ιδιοκτήτες - νοικυραίοι, πλήττονται βάναυσα από τις πολιτικές του πολυνομοσχεδίου, αλλά και το δημοσιονομικό πρόγραμμα. Έτσι ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να στείλει εν όψει και Αυγουστιάτικης ραστώνης μήνυμα συστράτευσης και έντασης της προσπάθειας, αλλά και να αποστείλει παρηγορητικά μηνύματα στην εκλογική του βάση. Παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια, με ... πολτικό μασάζ να επικρατήσει ηρεμία στο μέτωπο των ενστόλων, όπου η οργή περισεύει ...

 

'Ετσι μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015 αντί τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 - δίνει η κυβέρνηση στις ενώσεις των ένστολων προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αναλογιστικές μελέτες και να συστήσουν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου για τα επικουρικά τους ταμεία, ώστε να μην ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.Σχετικά με τον υπολογισμό του εφάπαξ των ενστόλων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι πριν εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση θα υπάρξει σχετική πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης.


Στο μέτωπο των ιδιοκτητών το πρώτο σήμα στάλθηκε με την εντολή να επανέλθει η αποτίμηση των αξιών γης στα περυσινά επίπεδα για 4.000 περιοχές όπως καθορίστηκαν στον ΦΑΠ του 2013, ώστε να διορθωθούν τα λάθη που προέκυψαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, έπειτα από εντολή που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαράς στον υπουργό Οικονομικών.

 

Επίσης, για να κατευναστούν οι αντιδράσεις στην περιφέρεια, αποσύρθηκε η επίμαχη διάταξη που προέβλεπε την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων του δημοσίου και των ΟΤΑ στον περιφερειακό τύπο, και είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων εντός και εκτός Βουλής. 


Φορείς αλλά και βουλευτές όλων των κομμάτων είχαν επισημάνει ότι η εφαρμογή της ρύθμισης θα «ενταφίαζε» τις εφημερίδες και τα έντυπα της περιφέρειας, αλλά και τις ελπίδες πολτικής επιβίωσής τους...

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:30 - 07 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.