ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ συσκέψεων για το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα

14:29 - 11 Αυγ 2014 | Πολιτική
Μπαράζ συσκέψεων για το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα
Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί λύση για τα απανωτά προβλήματα που προκαλεί το ρωσικό εμπάργκο στα νωπά αγροτικά προϊόντα.

Νωρίτερα, σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι οι οι αγρότες που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο θα αποζημιωθούν πλήρως είτε από την κυβέρνηση είτε από την ΕΕ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, είπε, μεταξύ άλλων, ότι "τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια θα αποζημιωθούν, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πληγούν από την εξωτερική πολιτική της ΕΕ".

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, υπογράμμισε ότι «δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί», Σε δηλώσεις του στον Ant1, γνωστοποίησε ότι το υπουργείο εξετάζει διάφορα σενάρια και μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, ενώ προσέθεσε ότι ασκούνται πιέσεις στη ρωσική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να εξαιρεθούν από τα αντίμετρα τα ροδάκινα, η παραγωγή των οποίων βρίσκεται αυτή την περίοδο στην κορύφωσή της.

Ο κ. Κουκουλόπουλος υπέγραψε συμβάσεις για την προώθηση εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε., σε μία προσπάθεια να μετριαστούν οι επιπτώσεις από το εμπάργκο.

Οι συμβάσεις αφορούν και την προώθηση ροδάκινων και πορτοκαλιών σε Σουηδία, Φινλανδία, Δανία και Ουγγαρία, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν εντολής του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου, στην οποία συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, εκτός από το ΥΠΕΞ, από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για τις 16:30 έχει προγραμματισθεί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:46 - 11 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.