ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αιώνιοι φοιτητές»: Η εξαίρεση της εξαίρεσης...

07:00 - 27 Αυγ 2014 | Πολιτική
Βελτιωτική τροπολογία για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών», κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Το θέμα των αιωνίων φοιτητών φαίνεται πως θα παραμείνει αιώνιο καθώς κανείς πολιτικός δεν φαίνεται να επιθυμεί πραγματικά να το λύσει...Μετά από κουβέντες, εξαγγελίες, αντιδράσεις και ένα γενικό κακό φτάσαμε εκεί που είμαστε στην αρχή: Τί είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Η ρύθμιση που παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, προβλέπει ότι από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εξαιρούνται όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις, σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

Μάλιστα, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτική αλλαγή, με την οποία θα εξαιρούνται από τη διαγραφή και όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει απλά συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο, τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

 

Στο πολιτικό πεδίο επικράτησε φυσικά και ο αιώνιος λαϊκισμός:

«Μην συνδέσετε το όνομα σας με τραγωδίες ανθρώπων», υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, επιμένοντας στην πρόταση του κόμματος του, να διαγράφονται όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν να εγγραφούν τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει τον νόμο που ψηφίστηκε το 2011 με την στήριξη πάνω από 250 βουλευτών.

Πρόσθεσε δε, ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δώσει τα ίδια τα πανεπιστήμια, το δικαίωμα που παρείχε ο νόμος του 2011 να εξαιρεθούν από τη διαγραφή οι φοιτητές που συμμετείχαν σε εξετάσεις, το διεκδίκησαν μόνο 25.000 από τους συνολικά 170.000 αιώνιους φοιτητές.

«Είναι ανάγλυφοι οι αριθμοί για αυτούς τους φοιτητές που επέδειξαν ενδιαφέρον μετά την ψήφιση του νόμου», υπογράμμισε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι ήδη το ΤΕΙ Αθηνών έχει ξεκινήσει από το 2007, επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, τις διαγραφές όποιων δεν εγγράφονται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα και μέχρι σήμερα έχουν διαγραφεί 17.000 άτομα.
 
Συμπέρασμα:
Το πρόβλημα των αιώνιων φοιτητών δεν θα λυθεί, γιατί κανείς(τουλάχιστον μέχρι σήμερα) δεν θέλει να το λύσει στέλνοντας σπίτι τους αυτούς που δεν θέλουν και βοηθώντας ουσιαστικά και όχι με κούφια λόγια αυτούς που δεν μπορούν...
 
Έλλη Κομνηνού
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.