ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Στις αρχές του 2015 οι εκλογές

13:09 - 08 Σεπ 2014 | Πολιτική
«Στην Ελλάδα θα γίνουν εκλογές στις αρχές του 2015 . Αυτή η πολιτική αλλαγή δεν είναι απειλή για την Ευρώπη, αλλά πρόκληση για κοινές ευρωπαϊκές λύσεις στα κοινά προβλήματα» σημείωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Αλέξης Τσίπρας. «αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να υπάρξει μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους μας τους όρους» πορσέθεσε.

Επίσης επεσήμανε την ανάγκη να αλλάξει η οικονομική πολιτική τόνισε σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC, στο περιθώριο του φόρουμ του Ambrossetti Club στη λίμνη Κόμο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. 

Παράλληλα ζήτησε εκ νέου το «κούρεμα» μεγάλου μέρους του χρέους μέσω μίας Ευρωπαϊκής Συνόδου στο πρότυπο αυτής του 1953 για τα χρέη της Γερμανίας.
 
Ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς για το εάν το πρόγραμμα προσαρμογής πετυχαίνει, με αφορμή και τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καταστροφής. Έχουμε χάσει ήδη το 25% του ΑΕΠ μας και η ανεργία έχει φθάσει στο 29%, πράγμα ανεπίτρεπτο για ευρωπαϊκή χώρα».
 
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο αποπληθωρισμός, που έχει πυροδοτηθεί απ’ το πρόγραμμα προσαρμογής, σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή. Κάτι πλέον που νοιώθουν και οι Ευρωπαίοι.
 
«Και το πρόγραμμα της Τρόικας θέλει ετησίως να παράγοντα πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% ώστε να αποπληρώνονται οι τόκοι των δανείων. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και υπό αυτούς τους όρους δεν μπορεί να υπάρξει διατηρήσιμη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.