ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λοβέρδος: "Οι κενές θέσεις στα σχολεία είναι 1.000 και όχι 12.000"

10:26 - 11 Σεπ 2014 | Πολιτική
Λοβέρδος: "Οι κενές θέσεις στα σχολεία είναι 1.000 και όχι 12.000"
"Τα προβλήματα είναι αρκετά, αλλά προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε", διαμήνυσε σε ανακοίνωση που απέστειλε σε Περιφερειακές Διευθύνσεις και σχολικές μονάδες.

Πρώτο κουδούνι σήμερα για χιλιάδες μαθητές κι ενώ οι εκπαιδευτικοί λένε ότι τα κενά είναι 12.000, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά του, σε τηλεφωνική του επικοινωνία στην πρωινή εκπομπή του Μega ανέφερε πως του είναι δύσκολο να κάνει υπολογισμούς και πως δεν μπορεί να πει συγκεκριμένο αριθμό όσον αφορά στα κενά των εκπαιδευτικών με την έναρξη του σχολικού έτους.

«Υπολογίζουμε τα κενά γύρω στα 1.000. Δηλαδή, λιγότερο του 1% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Κακό αυτό, θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα κενό» υπογράμμισε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν σταδιακά. «Τη Δευτέρα θα ξέρουμε πόσα θα είναι τα κενά στα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας σημειώνοντας πως «φιλοδοξία μας είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σχολείο που δε θα ανοίξει σήμερα για αγιασμό». Και κατέληξε: «Μην περιμένετε από εμένα μεγάλα λόγια σε πολύ κακές εποχές».

Λοβέρδος: «Σε 1.000 και όχι 12.000 ανέρχονται οι κενές θέσεις στα σχολεία»

Μήνυμα Λοβέρδου για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος απέστειλε σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. και σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της χώρας το εξής μήνυμα:

«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Όλα τα σχολεία της χώρας ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους για να καλωσορίσουν τους μαθητές. Όλα τα σχολεία της χώρας έχουν έγκαιρα τα βιβλία. Η εκπαίδευση, η μόρφωση και η παιδεία πρέπει να αποτελούν τα εφόδια όλων των μαθητών.
Στο ρόλο του σχολείου η Πολιτεία εντάσσει και τη σωστή διατροφή και την άθληση, την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών, την καταπολέμηση του ρατσισμού και γενικά όλες τις δράσεις που διαμορφώνουν έναν δημοκρατικό πολίτη , υπεύθυνο και σωματικώς υγιή.
Τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μας είναι αρκετά. Προσπαθούμε και με τη βοήθεια όλων θα τα ξεπεράσουμε.

Στους μαθητές εύχομαι καλή πρόοδο. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή δύναμη. Από τους γονείς ζητώ να σταθούν δίπλα στους μαθητές και τα σχολεία μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.