ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Μπακού για το αζέρικο αέριο ο Σαμαράς

09:02 - 19 Σεπ 2014 | Πολιτική
Στο Μπακού για το αζέρικο αέριο ο Σαμαράς
Την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Αντώνης Σαμαράς, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η κυβέρνηση της χώρας για το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ.

Ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, θα παραβρεθεί αύριο Σάββατο, στην εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων από τη υπογραφή της συμφωνίας με τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και την έναρξη της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, αλλά και την τελετή για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο.

Στο Μπακού θα βρεθούν επίσης και οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Γεωργίας και του Μαυροβούνιου καθώς επίσης και αρμόδιοι υπουργοί από τη Βρετανία, την Κροατία και την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται, πως η χώρα μας συνδέεται με το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ με τον αγωγό TAP, που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας

Μόλις προ δεκαημέρου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη συνέχιση των εργασιών για τον αγωγό. Ομαλά, όμως, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, εξελίσσεται και η συμφωνία εξαγοράς της ΔΕΣΦΑ από την κρατική αζέρικη εταιρία.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.