ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάς - Τουρκία συμμαχία κατά του ISIS

11:17 - 26 Σεπ 2014 | Πολιτική
Ελλάς - Τουρκία συμμαχία κατά του ISIS
Την ανταλλαγή πληροφοριών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ιδίως του προβλήματος των λεγόμενων ξένων μαχητών του ISIS συμφώνησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu, κατά τη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Υπουργική Εβδομάδα της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η προώθηση της εφαρμογή της Συμφωνίας Επανεισδοχής που έχει υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Συμφωνία με ευθύνη της Τουρκίας έχει «κολλήσει» καθώς η τελευταία δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της και δεν δέχεται τις επαναπροωθήσεις των παρανόμως εισερχομένων.
Επίσης δόθηκε έμφαση στο Κυπριακό, «το οποίο είναι κλειδί για τη συνολική εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων» όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

»Το κλίμα νομίζω είναι πάρα πολύ παραγωγικό, αλλά βεβαίως όλα θα εξαρτηθούν από τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν. Και θα γίνουν βήματα και για την οργάνωση της νέας Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου, του νέου Συμβουλίου Διακυβερνητικής Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί τώρα, για τρίτη φορά, στην Ελλάδα. Επίσης, συμφωνήσαμε με τον κ. Çavuşoğlu να οργανώσουμε μία δική μας συνάντηση, στα τέλη Νοεμβρίου, σε συνδυασμό και με την επικείμενη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη, στις 30 Νοεμβρίου, στην οποία θα παραστεί και ο Πάπας» κατέληξε ο Αντιπρόεδρος και υπ. Εξωτερικών.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.