ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Κάρολου Παπούλια σε μια "επένδυση στολίδι" για την Αρμενία

00:02 - 03 Οκτ 2014 | Πολιτική
Επίσκεψη Κάρολου Παπούλια σε μια "επένδυση στολίδι" για την Αρμενία
Το κτήριο του νέου σταθμού του Διεθνούς Αερολιμένα Zvartnots, που εγκαινιάστηκε το 2011, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αρμενία.

Στους χώρους των αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Zvartnots υποδέχθηκαν και ξενάγησαν εκπρόσωποι της εταιρείας Corporación América, τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος παραβρέθηκε εκεί λίγο πρινα αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της Corporación América, η οποία είναι μία από τις εταιρείες που, μαζί με τη ΜΕΤΚΑ, συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, παρουσίασαν συνοπτικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις βελτιώσεις αλλά και το μέγεθος των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ανακαίνισης του αεροδρομίου, το οποίο και αποτελεί την κύρια πύλη του Ερεβάν, της πρωτεύουσας της Αρμενίας.

karolospapoulias2 

 

Επιπλέον, εξέφρασαν τη δέσμευση της εταιρείας να επενδύσει το βέλτιστο επίπεδο της τεχνογνωσίας και τεχνολογίας που διαθέτει στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

 

karolospapoulias4

 

Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης, οι εκπρόσωποι της Corporación América δήλωσαν στο Αρμενικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο κ. Παπούλιας έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το αεροδρόμιο.


karolospapoulias3
To 2002, η Corporación América υπέγραψε 30ετές συμβόλαιο για τη διαχείριση του Διεθνούς Αερολιμένα Zvartnots, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Αρμενία. Μέσω επενδύσεων ύψους $320 εκατομμυρίων, η εταιρία μεταμόρφωσε το αεροδρόμιο σε περιφερειακό κόμβο ικανό να διαχειριστεί περισσότερους από 3 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο και βελτίωσε την εικόνα της Αρμενίας στη διεθνή κοινότητα, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον τουρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 πέρασαν από το αεροδρόμιο 1,8 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που αντιπροσωπεύει ανάπτυξη της τάξης του 125% σε σχέση με τους 0,8 εκατομμύρια επιβάτες του αεροδρομίου το 2002. Μόνο κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, η κίνηση έχει αυξηθεί περισσότερο από 30%.

- Η Corporación América είναι η κορυφαία ιδιωτική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων στον κόσμο (με βάση τον αριθμό αδειών). Σήμερα διαχειρίζεται 53 αεροδρόμια σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη με ετήσιο τζίρο περίπου $2 δισεκατομμύρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.