ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tο βιβλίο του Γιάννου

13:37 - 06 Οκτ 2014 | Πολιτική
Tο βιβλίο του Γιάννου
Δεν ήταν όλοι εκεί, αν και ο Γιάννος είχε να πει πράγματα… Οι απόψεις μπορεί να είναι ποικίλες και διαφορετικές ακόμα και αμφιλεγόμενες για τον κ. Παπαντωνίου, αλλά το θέμα είναι ότι δεν το βάζει κάτω. Έχει το ατού του μακροβιότερου υπουργού Οικονομικών από το 1994 ως υφυπουργός αν δεν κάνω λάθος, μέχρι το 2000 που έφυγε βάζοντας τη χώρα στο ευρώ.

 

Για παράδειγμα, δεν ήταν ούτε ο νυν διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας που ήταν το δεξί του χέρι, ειδικά κατά τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις ένταξης στην ευρωζώνη, ούτε και ο άλλοτε ΣΟΕ κ. Β. Ράπανος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank και παρά λίγο υπουργός Οικονομικών όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο κ. Αντ. Σαμαράς.

 

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Στοά του Βιβλίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και του κ. Κ. Σημίτη, κ. Γ. Παπαντωνίου παρουσίασε το βιβλίο του. Ένα βιβλίο τύπου αυτοβιογραφία και συνάμα καταγραφής εμπειριών από την πολιτική του σταδιοδρομία, η οποία μάλλον έληξε άδοξα μετά το «κρυμμένο 1 εκατ. ευρώ». Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα κι αν επιστρατευόταν από τον πρωθυπουργό των μνημονίων κ. Γ. Παπανδρέου.

 

Η ζωή καμιά φορά μας ξεπερνάει και κυρίως τα πάθη μας. Τα πάθη της στιγμής. Οι προσωπικές σχέσεις με τον πρώην επικεφαλή του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος Καν, δεν θα μπορούσαν να οφελήσουν μετά την τροπή που πήρε το ροζ σκάνδαλο του Γάλλου αξιωματούχου στο ξενοδοχείο Πλάζα της Νέας Υόρκης. 

 

Οφείλω να κρατήσω όμως κάτι από την εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου. Το ότι ο Γιάννος αποκάλυψε για πρώτη φορά, έστω κι αν απευθυνόταν σε ένα περιορισμένο ακροατήριο με μικρή έως ανύπαρκτη πολιτική εκπροσώπηση (π.χ. οι κ.κ. Θωμόπουλος, Γκαργκάνας δεν θεωρούνται πολιτικοί, αλλά τραπεζίτες…), ότι από το 1994 είχε δεχθεί οχλήσεις από το ΔΝΤ για το χρέος… Και πως εκείνος όταν χρειάστηκε, είπε όχι. Αν υποθέσω ότι ρίχνει γέφυρες προς Κουμουνδούρου μεριά θα έχω πολύ λάθος;

Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 06 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.