ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

09:33 - 08 Οκτ 2014 | Πολιτική
Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
Με δεδομένη την αγκύλωση στ διαπραγμάτευση με την τρόικα στο θέμα των οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το δημόσιο, ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Επί της ουσίας αρχίζει η μάχη προσεταιρισμού ανεξαρτήτων προκειμένου να καταγραφεί ο δυνητικός επηρεασμός σε μερίδα του σώματος του κοινοβουλίου που θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς στην προεδρική εκλογή.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται από την κυβέρνηση να εξαπολυθούν σκληρές επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και ανεδαφικές προτάσεις, ενώ από την αξιωματική αντιπολίτευση οι ομιλητές θα εμφανιστούν να εκφωνούν προγραμματικές δηλώσεις σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν την πόλωση και να δώσουν την αίσθηση ότι η ψηφοφορία τους αφορά στο βαθμό που σημασιολογικά μπορεί να εκτιμηθεί και ως ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να αναδείξει τα θετικά της κυβέρνησης και την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο.

Σε κάθε περίπτωση στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης θα βρεθούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στον τελευταίο έλεγχο τα τρόικας.

Η πρώτη τοποθέτηση αναμένεται να γίνει από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, επιλογή που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ . Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο Τάσος Νεράτζης, αντί του Αδωνι Γεωργιάδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.