ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντ.Σαμαράς: Οι Έλληνες έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης

20:26 - 08 Οκτ 2014 | Πολιτική
Αντ.Σαμαράς: Οι Έλληνες έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης
«Με βλέπετε αισιόδοξο, γιατί οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην παρέμβασή του στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την Απασχόληση, στο Μιλάνο.

«Στην Ελλάδα φεύγουμε πλέον από την κρίσιμη, αλλά πολύ δύσκολη περίοδο, των έξι ετών ύφεσης. Αυτό το τρίμηνο, η οικονομία μας για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, γυρίζει σε θετικό πρόσημο και η ανάπτυξη το 2015 θα είναι ισχυρή και βιώσιμη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες.
Υπογράμμισε ότι «μια τολμηρή δημοσιονομική και διαρθρωτική ατζέντα έχει ήδη υλοποιηθεί και οι περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αποδίδουν στην πραγματική οικονομία».
Σε ό,τι αφορά την ανεργία, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, παρατήρησε, ωστόσο, πως «ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το ποσοστό της μειώνεται πλέον σταθερά τρίμηνο με το τρίμηνο» και πως «όλες οι προβλέψεις -όπως ακόμα και η χθεσινή πρόβλεψη του ΔΝΤ- δείχνουν ότι θα αποκλιμακωθεί ταχύτερα στο επόμενο διάστημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.