ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική αντιπαράθεση για τους χρηματισμούς βουλευτών

21:12 - 13 Οκτ 2014 | Πολιτική
Πολιτική αντιπαράθεση για τους χρηματισμούς βουλευτών
Πολιτική θύελλα προκαλεί η απόφαση της εισαγγελέως του Άρειου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, να ξεκινήσει έρευνα για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη που αναφερόμενος σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, δήλωσε πως οι επιχειρηματίες «έχουν έτοιμο κουμπαρά» για τη συγκέντρωση των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή.

Η κυρία Κουτζαμάνη διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της δωροδοκίας βουλευτή.
Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε από την κυρία Κουτζαμάνη στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με την σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.
Ο Πρωθυπουργός με δήλωση-παρέμβαση του, χαιρέτησε την παρέμβαση των δικαστικών Αρχών «για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών» και θύμισε ότι μόλις προχθές, είχε καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, «για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας που διέταξε η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία όπως είπε, θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας.
Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία», κάτι που είχε κάνει και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης προ ημερών στη Βουλή, καλώντας τότε τον Γ. Δραγασάκη «να πει συγκεκριμένα ονόματα».
Δικονομικά επιβεβλημένη χαρακτήρισε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος στην ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του ο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να γίνει αρωγός της δικαιοσύνης ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.
«Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση της κυβερνητικού εκπρόσωπου, Σοφίας Βούλτεψη.

«Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν τελείως χαμένα. Πρώτα βυσσοδομούν εκτοξεύοντας απίστευτες συκοφαντίες κατά βουλευτών και μετά εύχονται η Δικαιοσύνη να διαλευκάνει τα ψεύδη τους. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το βάρος της απόδειξης έχει ο καταγγέλλων. Και βέβαια, η διαλεύκανση των αστήρικτων καταγγελιών τους θα δείξει και τους συκοφάντες», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.