ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικός ο ΣΥΡΙΖΑ στη πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια»

17:54 - 14 Οκτ 2014 | Πολιτική
Θετικός ο ΣΥΡΙΖΑ στη πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια»
Θετικός στην πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια», εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια», βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίες, όπως τις παρουσιάσαμε στη ΔΕΘ, για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία».


Πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, όμως και πτυχές όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις» και είπε ότι «συμφωνήσαμε, στο βαθμό που ο πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε».


Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος, ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για «την αποδοχή κατ' αρχήν της πρότασής μας για τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων που είναι θύματα της κρίσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την απειλή του λουκέτου, όσες δεν έχουνε κλείσει και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση».


Η συζήτηση περιστράφηκε στα προβλήματα της οικονομίας και ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συζητήθηκαν «τα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναγκαία, κατά τη δική μας εκτίμηση, σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων από διαφορετικές οπτικές γωνίες, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου».


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε επίσης ότι θα προσπαθήσει να κάνει τις επαφές του με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι «θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει κι η άλλη λύση. Η άλλη λύση που δεν εξαρτάται ούτε από τις αποφάσεις της κας Μέρκελ, ούτε από τις αποφάσεις των τραπεζιτών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.