ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαναφορά του αφορολόγητου ζήτησε ο εισηγητής της ΝΔ

23:30 - 14 Οκτ 2014 | Πολιτική
Επαναφορά του αφορολόγητου ζήτησε ο εισηγητής της ΝΔ
Την επαναφορά του αφορολόγητου ζήτησε ο εισηγητής της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά την συζήτηση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2015..

Ο κ.  Λυκουρέντζος έκανε λόγο για «εκτεταμένη φορολόγηση» στην Ελλάδα και ζήτησε «η κυβέρνηση να τολμήσει στο πεδίο των φορολογικών ελαφρύνσεων, ιδιαίτερα μετά την επιτυχημένη εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014-10-14». Με βάση αυτό το σκεπτικό πρότεινε «να υπάρξει ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα σε σχέση με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».


Η Ελλάδα απουσιάζει από την συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για το χρέος, υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι «το προσχέδιο καταγράφει την αποτυχία της πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη και λέει ότι θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική».


Για την συζήτηση σχετικά με το χρέος ο Ευκλ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «δεν γίνεται και αυτό δένει με τη συζήτηση για μείωση ή επιμήκυνση ή μείωση επιτοκίου».


Φοροελαφρύνσεις άμεσα, ζήτησε και η Ντόρα Μπακογιάννη. «Ναι, εμείς θεωρούμε τους Έλληνες υπερφορολογημένους, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα φοροελαφρύνσεις. Εσείς θεωρείτε ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η υπερφορολογία», είπε η βουλευτής της ΝΔ επισημαίνοντας πως η έκθεση του ΔΝΤ λέει για τις δημόσιες επενδύσεις, αλλά στη συνέχεια λέει ότι πρέπει να ακολουθηθεί πολιτική φοροελαφρύνσεων.


Επικριτικός προς την Ν.Δ. ήταν ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, εκτιμώντας πως «τα ¾ του δημοσιονομικού στόχου επιτεύχθηκαν μέχρι το 2012». «Γιατί προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε την δημοσιονομική προσαρμογή;», ρώτησε.


Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε τον προϋπολογισμό υπογραμμίζοντας ότι «μεγαλώνει το πρωτογενές πλεόνασμα».


Έρχεται ένα νέο μνημόνιο, με άλλους όρους, τόνισε η εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη με αφορμή τις δηλώσεις Λαγκάρντ, Ντράγκι, Γιούνκερ και Ντάισεμπλουμ για «προληπτική στήριξη και εποπτεία».

Έκανε λόγο ακόμη για «προϋπολογισμό προσήλωσης στη σκληρή πραγματικότητα των μνημονιακών δεσμεύσεων που παρατείνουν την ύφεση και εντείνουν την αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.