ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Η η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει το κλίμα σταθερότητας

19:43 - 15 Οκτ 2014 | Πολιτική
Σαμαράς: Η η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει το κλίμα σταθερότητας
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε την εικόνα που έχουν οι αγορές για την Ελλάδα.

«Η αντιπολίτευση υπονομεύει ευθέως την σταθερότητα της χώρας και οι αγορές αντέδρασαν εις βάρος της χώρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και επηρεάστηκαν οι αγορές.


«Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή την αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει η χώρα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων.Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα. Με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας. Και οι αγορές αντέδρασαν σε βάρος της χώρας μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πάντως έσπευσε να διαβεβαιώσει πως «η κυβέρνηση με ψυχραιμία θα αποκαταστήσει πλήρως το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης που χρειάζεται η Ελλάδα».


Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πολιτική ανωμαλία.

«Θέλουν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν εκλογές τώρα γιατί ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι γι' αυτούς πολύ αργά» είπε και επισήμανε «Ό,τι δίνεται σήμερα δεν κινδυνεύουμε να το χάσουμε αύριο». 


Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει τη σύγκρουση με τους εταίρους από θέση μάλιστα αδυναμίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως με την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών και την οριστική τακτοποίηση του χρέους η χώρα θα μπει στη μετά το μνημόνιο εποχή.

«Όπλο μας είναι η αλήθεια. Και εχθρός μας το ψέμα και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται με το ψέμα» δήλωσε, επισημαίνοντας πως μέρα με τη μέρα η πολιτική της κυβέρνησης δικαιώνεται, γιατί, όπως είπε, πέρα από τους αριθμούς αρχίζουν και οι φοροελαφρύνσεις, οι διευκολύνσεις και οι ανάσες στην οικονομία.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να μη χαλαρώσει το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει περισσότερος και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα υπουργεία, να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργών και καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας να έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αδικιών και ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.



Γιώργος Αλεξάκης - Δημήτρης Αλεξόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 22:18 - 15 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.