ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τον Κινέζο ομόλογό του συναντήθηκε ο Αντ. Σαμαράς

10:06 - 16 Οκτ 2014 | Πολιτική
Με τον Κινέζο ομόλογό του συναντήθηκε ο Αντ. Σαμαράς
O πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μιλάνο σήμερα με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε.-Ασίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας- Κίνας, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν όλο το φάσμα των θεμάτων, όπως η ενεργειακή συνεργασία, οι σιδηρόδρομοι και τα λιμάνια.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές Σεΐχ Χασίνα.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, στο Μιλάνο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας και ο βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλός του Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Στη Σύνοδο θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Στο περιθώριο της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της κ. Μέρκελ με τον κ. Πούτιν, με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις τους στον ενεργειακό εφοδιασμό της Γερμανίας και της Ευρώπης αλλά και τις διμερείς σχέσεις που έχουν επιδεινωθεί από τις κυρώσεις της Ε.Ε. και τα αντίμετρα της Ρωσίας.

Χθες Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε στις διεθνείς αγορές, ότι διαψεύδει τη φημολογία περί πρόωρων εκλογών, άφησε ανοικτό ένα «παράθυρο» για την πιθανότητα αναδίπλωσης της κυβέρνησης αναφορικά με την αυτόνομη έξοδο στις αγορές ομολόγων, και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως με την ολοκλήρωση των stress test των τραπεζών και την οριστική τακτοποίηση του χρέους η χώρα θα μπει στη μετά το μνημόνιο εποχή, χωρίς να αποστεί των δεσμεύσεων στους δανειστές και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να προχωρήσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:36 - 16 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.