ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδυνάμωση οικονομικών σχέσεων συζήτησαν Σαμαράς και Λι Κετσιάνγκ

13:14 - 16 Οκτ 2014 | Πολιτική
Ενδυνάμωση οικονομικών σχέσεων συζήτησαν Σαμαράς και Λι Κετσιάνγκ
Τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών επιβεβαίωσαν οι δύο πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Κίνας στη συνάντηση που είχαν, σήμερα το πρωί στο Μιλάνο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ασίας, εκφράζοντας παράλληλα την αμοιβαία ικανοποίησή τους από τις μέχρι τώρα συνεργασίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λι Κετσιάνγκ επισήμανε στον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντά στο πλαίσιο σειράς επαφών που θα έχει με ξένους ηγέτες στο Μιλάνο. Παράλληλα, εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό την ικανοποίησή του για την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και την προοπτική επέκτασής της.

 

Να σημειωθεί ότι ο Κινέζος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της χώρας του για το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο περιλαμβάνει το Αεροδρόμιο Αθηνών, τους Σιδηροδρόμους, το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

 

Μάλιστα, ειδική αναφορά έγινε στις δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας, αλλά και στις σπάνιες γαίες στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι επιτροπή από Κινέζους εμπειρογνώμωνες έχει επισκεφθεί τη χώρα μας για να αξιολογήσει τα περιθώρια αξιοποίησης του σπάνιου ορυκτού πλούτου.

 

Ο κ. Κετσιάνγκ επανέλαβε ότι η Ελλάδα παραμένει η βασική πύλη εισόδου των κινεζικών προιόντων στην Ευρώπη.

 

Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τη βούληση της Ελλάδας να στηρίξει την Κίνα σε όλα τα θέματα που άπτονται των σχέσεών της με την ΕΕ.

 

Τέλος, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στη συνέχιση της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών και στη σύσταση της Επιτροπής, από Κίνα, Ελλάδα και Αίγυπτο, με αντικείμενο την αποκωδικοποίηση των αρχαίων γλωσσών.

 

Ο κ. Σαμαράς έχει κανονισμένη συνάντηση και με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές ενώ στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής θα έχει επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 16 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.