ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη όλης της ΚΟ της Χρυσής Αυγής

15:50 - 16 Οκτ 2014 | Πολιτική
Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη όλης της ΚΟ της Χρυσής Αυγής
Την παραπομπή στο εδώλιο του κατηγορούμενου σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος,


Ο Εισαγγελέας στην πρότασή του, που αριθμεί τις 700 σελίδες, εισηγείται την παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορουμένους για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Στην πρότασή του, ο Εισαγγελέας Εφετών απαριθμεί 10 υποθέσεις, ενώ τονίζει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012.

Αναλυτικότερα, ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και οι 18 βουλευτές του κόμματος. Επιπλέον για τους βουλευτές Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Μπούκουρα, Μίχο, Παππά και Γερμενή, ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων. Για τον Χρήστο Παππά προτείνει να μετατραπεί η κακουργηματική κατηγορία της παράνομης κατοχής αρχαίων σε πλημμέλημα.

Επίσης ζητεί να παραπεμφθούν 52 ακόμη άτομα, στελέχη και μέλη του κόμματος, τα οποία ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις δέκα υποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.


Εκτενή αναφορά στην πολυσέλιδη πρότασή του κάνει ο Εισαγγελέας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για τον οποίο τονίζει πως ήταν στοχοποιημένος. «Ο Ρουπακιάς χτυπάει αφού είχε προηγηθεί δημιουργία κλίματος», αναφέρει ο κ. Ντογιάκος και συγκεκριμένα περιγράφει τα τηλεφωνήματα που έγιναν προς τα τάγματα εφόδου για να πάνε στην καφετέρια. Εκεί, όπως αναφέρει, «φθάνει και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έχει ειδοποιηθεί, του ρίχνει τρεις μαχαιριές, αφού είχε προηγηθεί σύρραξη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.