ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει συνολικά το οικονομικό της μοντέλο, τονίζει ο Δένδιας

12:42 - 17 Οκτ 2014 | Πολιτική
Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει συνολικά το οικονομικό της μοντέλο, τονίζει ο Δένδιας
Στην ανάγκη να αλλάξει η Ελλάδα συνολικά το οικονομικό της μοντέλο αναφέρθηκε εκτενώς ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, εμμένοντας στην αναγκαιότητα να συνεχίσει η χώρα την μεταρρυθμιστική της πορεία.

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Χθες, Σήμερα και Αύριο» για τα 80 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση», ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η χώρα βρ΄΄ισκεται στη στιγμή που αρχίζει και βγαίνει από αυτήν την κρίση, κάτι που φαίνεται στο γεγονός ότι γυρνάμε σε ένα θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

 

Αναφερόμενος σε αυτόν, ο υπουργός σχολίασε: «Μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλος, αλλά νομίζω το ότι γυρίσαμε από το -3,3% πέρυσι στο ΑΕΠ και ότι το 2015 ελπίζουμε να πάμε στο +2,9% είναι θετικό. Παράλληλα, η ανεργία πέφτει και αντιμετωπίστηκαν τα δίδυμα ελλείμματα. Νομίζω ότι είναι σημαντικά επιτεύγματα, παρά τις τεράστιες θυσίες που χρειάστηκαν για να φτάσουμε ως εδώ. Θα μπορούσε κανείς να πει "ωραία, όλα καλά, προχωράμε».

 

«Θα ήθελα, λοιπόν, να υπογραμμίσω ότι δεν είναι έτσι», σημείωσε, για να προσθέσει: «Για να πάμε καλά και να πάμε μπροστά πρέπει επίσης η ελληνική κοινωνία να αντιληφθεί κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά απολύτως απαραίτητο. Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, για να μην πω ότι πρέπει να εμβαθύνουμε τις μεταρρυθμίσεις».

 

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έξοδο από την κρίση για να αλλάξουμε συνολικά το οικονομικό μας μοντέλο», επεσήμανε.

 

Μάλιστα, ο κ. Δένδιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την έλλειψη καινοτομίας στη χώρα. «Θα σας πω ένα αριθμό ακόμη, που για εμένα δείχνει την εξαιρετική επικινδυνότητα των καιρών. Το ποσοστό της καινοτομίας στην ελληνική οικονομία είναι μόλις 0,47%. Αλλά και οι εισαγωγές μας είναι τριπλάσιες από τις εξαγωγές μας», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Όλα αυτά δείχνουν ένα πράγμα, ότι πρέπει να αλλάξουμε, όπως προείπα, συνολικά το μοντέλο. Ότι οι αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση αυτές είναι που πρέπει να θεραπευτούν. Δεν φτάνει να αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα της κρίσης», συμπέρανε ο κ. Δένδιας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.