ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ελάφρυνση του χρέους θα ηρεμήσει τις αγορές, εκτιμά ο Α. Τσίπρας

13:54 - 18 Οκτ 2014 | Πολιτική
Η ελάφρυνση του χρέους θα ηρεμήσει τις αγορές, εκτιμά ο Α. Τσίπρας
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε φθηνή δικαιολογία ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζούμε το απόλυτο αδιέξοδο της κυβερνητικής αυταπάτης ότι κάνοντας τον καλό μαθητή και εφαρμόζοντας κατά γράμμα το μνημόνιο, θα είχαμε την επιείκεια των πιστωτών και τη στοργή των αγορών. Η κυβέρνηση Σαμαρά ξεφουσκώνει με πάταγο και μαζί της ξεφούσκωσε ήδη η φούσκα του success story, το προεκλογικό επικοινωνιακό τέχνασμα της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο και από το ΔΝΤ», υπογράμμισε  ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επέκρινε έντονα τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο σημειώνοντας ότι «δεν διστάζουν προκειμένου να υπονομεύσουν το ΣΥΡΙΖΑ, να υπονομεύουν την σταθερότητα στη χώρα» και αναρωτήθηκε ποιος πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί.


«Ο κ. Σαμαράς δεν είχε το σθένος ούτε καν να διεκδικήσει αυτό που το πρόγραμμα που συνυπέγραψε ορίζει: πως μετά την επίτευξη πλεονασμάτων θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Το πλεόνασμα καταγράφηκε το περασμένο Μάρτιο, καμιά κουβέντα όμως δεν έγινε για τη ταμπακιέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι «οι αγορές θα είναι ενδεχομένως για μακρά περίοδο εχθρικές στην Ελλάδα» και ότι «παίζουν τα δικά τους παιχνίδια», εμείς όμως, πρόσθεσε έχουμε το δικό μας στόχο τονίζοντας ότι «μόνο μετά την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, θα σταματήσουν οι αγορές να είναι εχθρικές». Το σχέδιό μας, είπε έχει αρχή μέση και τέλος και «δεν είναι ασπόνδυλο σαν αυτό της κυβέρνησης Σαμαρά».

Ταυτόχρονα ε επανέλαβε τη θέση του για εκλογές το συντομότερο δυνατό και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με άλλες προοδευτικές δυνάμεις και πρόσωπα με στόχο «να χαράξουμε κοινή γραμμή, ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα, δημόσια μπροστά στον ελληνικό λαό, και πάντοτε στην βάση της αξιοπιστίας και της πολιτικής εντιμότητας».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικής εικόνας. Δεν επιχαίρουμε για τις εξελίξεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε «ξεκαθαρίζουμε λοιπόν δυο κρίσιμα πράγματα, που εσκεμμένα η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώνει τα νερά:

Πρώτον: Μνημόνιο δεν είναι το δάνειο, η δανειακή σύμβαση αλλά οι εκατοντάδες οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης, της κοινωνικής διάλυσης.

Δεύτερον: Καμία ουσιαστική και οριστική διέξοδος στο πρόβλημα της χώρας δε θα υπάρξει, αν δεν διεκδικηθεί και δεν επιτευχθεί δίκαιη και κοινωνικά βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.