ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέρκελ... "κάλυψε" τον Ντράγκι

15:45 - 25 Οκτ 2014 | Πολιτική
Η Μέρκελ... "κάλυψε" τον Ντράγκι
Την υποστήριξή της στον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής, αφού ρωτήθηκε σχετικά με τους δεσμούς της κυβέρνησης της με τον κ. Ντράγκι.

Πιο αναλυτικά, η κα Μέρκελ, έπειτα από την τοποθέτηση του κ. Ντράγκι στη χθεσινή σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, ανέφερε ότι εκτιμά πραγματικά την πολιτική Ντράγκι στην Ευρωζώνη, ότι επιθυμεί να έχει καλή συνεργασία με την κεντρική τράπεζα και ότι του «είμαι ευγνώμων επειδή και πάλι αντικατόπτρισε τις σκέψεις μας».

 

«Η ΕΚΤ λειτουργεί ανεξάρτητα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς στη Γερμανία. Θέλω να πω με σαφήνεια ότι πραγματικά εκτιμώ τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Ντράγκι συμμετέχει στις συζητήσεις σχετικά με την περαιτέρω εξέλιξη της Ευρωζώνης και ότι είπε σήμερα πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί όσον αφορά τον στενότερο συντονισμό της οικονομική πολιτικής», είπε η κ. Μέρκελ. «Βασίζομαι στην καλή συνεργασία με την ΕΚΤ σε τομείς που ενδιαφέρουν εμένα και τους (υπόλοιπους) ηγέτες».

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι ο κ. Ντράγκι εξήγησε στους ηγέτες της Ε.Ε. πως και οι κυβερνήσεις πρέπει να επωμιστούν το μερίδιο που τους αναλογεί, ώστε να ενισχύσουν την ανάπτυξη της Ευρωζώνης

 

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την Ευρωζώνη, διότι η κ. Μέρκελ αφενός ενίσχυσε την αξιοπιστία της ΕΚΤ, αφετέρου επιδιώκει να διαλύσει τις αμφιβολίες που είχαν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη σχέση Γερμανίας με τον κ. Ντράγκι.

 

Με την κίνηση αυτή, η κα Μέρκελ αποδοκίμασε στην ουσία πολλούς πολιτικούς της χώρας της, όπως τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον κεντρικό τραπεζίτη Γενς Βάιντμαν, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν επικρίνει έντονα την πολιτική της ΕΚΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.