ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι συμβάσεις για εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές θα ακυρωθούν, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

18:05 - 27 Οκτ 2014 | Πολιτική
Οι συμβάσεις για εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές θα ακυρωθούν, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Η καταστροφή που λαμβάνει χώρα στις Σκουριές θα σταματήσει από την κυβέρνηση της αριστεράς», διαβεβαιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρει ότι εκδόθηκε από τις αρμόδιες αρχές η Έγκριση Δόμησης για την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» ΑΕ.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κατασκευή του εργοστασίου έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, χωρίς η εταιρεία να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες και πάρα τις τεκμηριωμένες καταγγελίες των κατοίκων που αποδείκνυαν ότι οι εργασίες ανέγερσης είναι παράνομες».

 

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η καταστροφή που συμβαίνει στις Σκουριές θα σταματήσει. «Η Κ.Ε. με ψήφισμά της, ομόφωνο ψήφισμα του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και μέλη του στη Χαλκιδική - ενεργά μέλη του κινήματος στην πρώτη γραμμή του αγώνα -, τοπικοί βουλευτές και όχι μόνο, αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη Βουλή και δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, έχουν επανειλημμένως καταστήσει περισσότερο από σαφές ότι η καταστροφή που λαμβάνει χώρα στις Σκουριές θα σταματήσει από την κυβέρνηση της αριστεράς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα, το κόμμα τονίζει ότι προτεραιότητα, έπειτα από την ακύρωση των συμβάσεων για την εξόρυξη χρυσού, θα είναι ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής από μεταλλευτική και η αποκατάστασή της από τα βαριά πλήγματα που έχει ήδη υποστεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.