ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με υποβρύχιο και φρεγάτα απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις της Άγκυρας

14:08 - 29 Οκτ 2014 | Πολιτική
Με υποβρύχιο και φρεγάτα απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις της Άγκυρας
Κλιμάκωση της έντασης αναμένεται στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς σημαντικές ναυτικές δυνάμεις κατευθύνονται ή ήδη βρίσκονται εκεί.

Μετά τις προκλήσεις της Άγκυρας μία φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας θα πλέουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, είπε ότι αυτό θα γίνει στο πλαίσιο διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Η φρεγάτα, πρόσθεσε, αποστέλλεται στην περιοχή στο πλαίσιο της UNIFIL και το υποβρύχιο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθύμισε τη συμφωνία που υπεγράφη για έρευνα και διάσωση, μέσω της οποίας ενώνονται τα FIR και οι θαλάσσιοι χώροι Κύπρου και Ελλάδας.

Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μετά την συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Αιγύπτου, τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα προς την Κύπρο υπογραμμίζοντας: «Αυτή τη στιγμή έχει προκύψει μία πολύ συγκεκριμένη τουρκική πρόκληση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την Υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άρα έχουμε μία εν εξελίξει προσβολή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, η οποία πρέπει να πάψει το ταχύτερο δυνατόν γιατί αυτό προστατεύει τη σταθερότητα σε μία περιοχή ταραγμένη, γεμάτη εντάσεις.  Αυτό θα διευκολύνει την επανάληψη του διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και την επάνοδο της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή της προοπτική. Αυτό έχει μεγάλη σημασία και για την ίδια αλλά, επίσης, και για την περιφερειακή σταθερότητα.».


Τελευταία τροποποίηση στις 19:44 - 29 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.