ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή της ΕΚΟ σε φαινόμενα νοθείας καυσίμων

20:01 - 16 Νοε 2006 | Πολιτική
Ερώτηση, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Πιπεργιάς και Βασίλης Κεγκέρογλου, εισηγητής και αναπληρωτής εισηγητής, αντίστοιχα, του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, για τη συμμετοχή της ΕΚΟ σε φαινόμενα νοθείας καυσίμων.

Οι βουλευτές, στην ερώτησή τους, μεταξύ των άλλων, επισημαίνουν ότι η διοικητικά ελεγχόμενη από το δημόσιο ΕΚΟ συγκαταλέγεται στις δέκα εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο για διάθεση νοθευμένων καυσίμων στην αγορά, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Ανάπτυξης.
 
Το γεγονός ότι, τονίζουν οι βουλευτές, από τις δέκα εταιρείες, το υψηλότερο πρόστιμο, για τη νοθεία καυσίμων, επιβλήθηκε στην ΕΚΟ, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα κριτήρια βάση των οποίων επιλέγει η ΕΚΟ τα βυτιοφόρα καυσίμων με τα οποία συνεργάζεται όπως και για το ρόλο της διοίκησης σε αυτό τον τομέα.

Υποβάλουν στον αρμόδιο υπουργό σειρά ερωτημάτων σχετικά με τα κριτήρια που επιλέγει η ΕΚΟ τα βυτιοφόρα με τα οποία συνεργάζεται όπως και τους όρους των συμβολαίων συνεργασίας που συνάπτει μαζί τους. Επιπρόσθετα, ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή τα αντίγραφα των συμβολαίων τα οποία είχε συνάψει η ΕΚΟ με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων καυσίμων, που συνελήφθησαν να διακινούν, για λογαριασμό της, νοθευμένα καύσιμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.