ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα στην ΕΕ για την ανάγκη αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό, απηύθυνε ο Δ. Αβραμόπουλος

12:29 - 07 Νοε 2014 | Πολιτική
Μήνυμα στην ΕΕ για την ανάγκη αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό, απηύθυνε ο Δ. Αβραμόπουλος
«Ολοκληρωμένη προσέγγιση της μετανάστευσης» προετοιμάζει ο νέος Επίτροπος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρτης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Παρίσι στη Σύνοδο της G6.

 Ουσιαστικά θέλησε να στείλει μήνυμα στις βόρειες χώρες για την ανάγκη επιμερισμού των βαρών αλλά και να "κλείσει το μάτι" στην Ελληνική κοινή γνώμη.

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα κοινά μας σύνορα με την κοινή διαχείριση περισσότερων πόρων. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία με τις τρίτες χώρες και με τις χώρες διαμετακόμισης. Πρέπει να είμαστε προθυμότεροι να επιδείξουμε περισσότερη αλληλεγγύη προς τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν το βάρος της παράνομης μετανάστευσης και δέχονται τους περισσότερους αιτούντες άσυλο και, ταυτόχρονα, να προσφέρουμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τους πληττόμενους πληθυσμούς» επεσήμανε.

«Θα πρέπει να ενημερώνουμε ανοιχτά και εκτενώς το ευρωπαϊκό κοινό σχετικά με τις προκλήσεις της μετανάστευσης και της ασφάλειας προκειμένου να καταπολεμήσουμε το ρατσισμό, το φόβο και την ριζοσπαστικοποίηση» ανέφερε σχετικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.