ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πάγκαλος ξαναπήρε το όπλο του..

18:01 - 11 Νοε 2014 | Πολιτική
Ο Πάγκαλος ξαναπήρε το όπλο του..
Νέες ατάκες κατά των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε σε συνέντευξή του, στο Βήμα Fm , ο Θόδωρος Πάγκαλος. Τι είπε πάλι ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ; Λίγο πολύ αποκάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο κοπρίτες και κοπανατζήδες.

«Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. Είναι Δημόσιο αυτό; Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δε θέλουν την αξιολόγηση», τόνισε ο πρώην υπουργός και τέθηκε υπέρ της αξιολόγησης στο Δημόσιο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την ανικανότητά μας να αξιολογήσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους θα την καλύψουμε με την Τρόικα; Ό,τι μας ζητάει η Τρόικα, δεν πρέπει να το κάνουμε; Αυτό είναι το θέμα; Γιατί να μην αξιολογηθούν οι κοπρίτες που απουσιάζουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα γραφεία τους;» είπε ο πρώην υπουργός».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου: «Η κυρία Δούρου κατάργησε πριν από λίγο καιρό, ως νέα περιφερειάρχης, κατάργησε όλο τον προγραμματισμό που είχε γίνει (για τη διαχείριση των απορριμμάτων) και είναι χρηματοδοτούμενος από την Ευρώπη και προκάλεσε εκ νέου και εξ αρχής προβληματισμό γύρω από το θέμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πλημμυρίσουμε από σκουπίδια σε δυο-τρία χρόνια και θα ζούμε με τα σκουπίδια για μία δεκαετία! Πώς να το λύσει; Με τη μαγική ράβδο;»


Με αφορμή αυτό το γεγονός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, για πολιτική ανευθυνότητα, και λαϊκισμό και δημαγωγία. Για να επιστρέψει εκ νέου μετά στην κ Δούρου και να την κατηγορήσει ότι ανατρέπει τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας χωρίς να έχει την ειδίκευση να κάνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα την κατηγόρησε ότι είναι ημιμαθής και ανυπόληπτη και δεν ξέρει ούτε το όνομα του Λαμπράκη.


«Και το χειρότερο είναι ότι η κυρία Δούρου ήδη ανέτρεψε όλους τους σχεδιασμούς και ξεκινάει, λέει, εκ νέου. Τι εκ νέου; Μπορεί η κυρία Δούρου να το κάνει και δεν το ξέρουν όλοι αυτοί που δούλεψαν αυτά τα χρόνια το θέμα; Μα, η κυρία Δούρου δεν ξέρει το όνομα του Λαμπράκη! Χθες, στην τηλεόραση, και την είδα με τα μάτια μου, είπε ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας συνδέει τον αρχαίο μαραθωνοδρόμο με τον Γεώργιο Λαμπράκη. Με τον Γεώργιο Λαμπράκη… Ξέρετε άλλον Λαμπράκη, πέραν του Γρηγορίου, να έτρεχε αυτόν τον Μαραθώνιο; Αυτό το ανυπόληπτο και ημιμαθές πρόσωπο καταργεί όλο το σχεδιασμό και προγραμματισμό… Δικοί μου είναι οι χαρακτηρισμοί, τους διεκδικώ και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό! Για το πρόσωπο που λέει τον Γρηγόριο Λαμπράκη Γεώργιο και δεν ντρέπεται!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, τάχθηκε υπέρ μιας υπερκομματικής υποψηφιότητας, προκρίνοντας την Γιάννα Αγγελοπούλου για τη θέση.


«Στη χώρα μας πρέπει να εκφράζεται η συναίνεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Δηλαδή της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Π.χ. η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία δεν έχει πάρει θέση ούτε υπέρ ούτε εναντίον της μίας ή της άλλης παράταξης και έχει ένα παρελθόν αξιόλογο. Έχουμε, λοιπόν, μία υποψήφια (για Πρόεδρο της Δημοκρατίας). Δεν μπορούμε να βρούμε στο σημερινό αιώνα ένα πρόσωπο που μπορεί να καλύψει τη θέση του Προέδρου, που έτσι όπως έχει εξελιχθεί δεν έχει καμία αποφασιστική αρμοδιότητα; Δεν είπα ότι είναι το καταλληλότερο ή το πλέον κατάλληλο, αλλά ότι είναι κατάλληλη. Ο κ. Αβραμόπουλος π.χ. είναι στέλεχος ενός συμπτυγμένου πολιτικού χώρου, στέλεχος κομματικού χώρου εν ενεργεία, ο Επίτροπος είναι πολιτικό στέλεχος εν ενεργεία και συμμετέχει σε ευρωπαϊκή πολιτική παράταξη και φαντάζομαι ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει. Δεν είναι το ίδιο (με την κυρία Αγγελοπούλου). Έχει και ένα γιο, απ’ ό,τι διαβάζω στις εφημερίδες, που είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι της υπάρχει μια πολυφωνία και δυνατότητα διαμόρφωσης ξεχωριστών ιδεών, προς τιμήν της. Αυτό το θεωρώ καλό πράγμα και χαίρομαι κι εγώ που τα τρία παιδιά μου έγιναν όλοι Ολυμπιακοί και όχι Παναθηναϊκοί… Πράγμα το οποίο θα με εξόργιζε, γιατί θα επέτρεπα σε κάποια από τα παιδιά μου να γίνει ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα, αλλά δεν ξέρω για Παναθηναϊκός!», τόνισε με τον δικό του γλαφυρό και επιθετικό τρόπο.


Τέλος αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κατηγορώντας την Τουρκία για μεγαλομανία και τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, ότι τα έχει χάσει και ότι έχει καβαλήσει το καλάμι: «Κάθε φορά που έχουμε εσωτερικό πρόβλημα, η Τουρκία κινείται επιθετικά, διότι είναι μεγαλομανείς και άσχετοι με την πραγματικότητα, για μια σειρά από λόγους. Πρώτον, διότι εμείς έχουμε πάντα ή σχεδόν πάντα εσωτερικό πρόβλημα και επομένως θα έπρεπε να είμαστε συνέχεια στα χαρακώματα, και εμείς και οι Τούρκοι. Δεύτερον, διότι οι Τούρκοι – και κατά την άποψή μου – είναι πολύ μεγάλη δύναμη για να ασχολείται με τα εσωτερικά της Ελλάδας. Δεν είναι αυτό που τους κινητοποιεί. Τώρα, τι έκαναν; Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει αρχίσει και τα χάνει και καβαλάει σοβαρά το καλάμι, είναι σοβαρός κίνδυνος για τους πολιτικούς και έχει αυτή τη στιγμή κάνει τη χώρα του μέρος του προβλήματος.».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.