ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδρίαση της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος της ΝΔ την Πέμπτη

00:45 - 13 Νοε 2014 | Πολιτική
Συνεδρίαση της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος της ΝΔ την Πέμπτη
Την Πέμπτη στις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη της επιτροπής που θα φέρει το βάρος της συγκρότησης της πρότασης που θα καταθέσει η ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση.

Στην πρώτη σύσκεψη που θα γίνει παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, θα μετέχουν μεταξύ άλλων, ο Προκόπης Παυλόπουλος που θα είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Τ. Νεράντζης, ο Κ. Τζαβάρας. κ.α.


Η πρόταση που θα σχηματιστεί, αναμένεται να υπογραφεί όχι μόνο από τους 50 απαιτούμενους βουλευτές για την κατάθεσή της, αλλά από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και να κατατεθεί σε 15-20 μέρες το αργότερο.


Η όλη διαδικασία απαιτεί περί τους έξι - επτά μήνες για την ολοκλήρωσή της, πράγμα που σημαίνει πως θα ολοκληρωθεί μόνο σε περίπτωση που δεν προκληθούν πρόωρες εκλογές. Άλλωστε, σύμφωνα με όσα λένε μέλη της επιτροπής, «όποιος θέλει εκλογές, φέρει και την ευθύνη.

 

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο και του ανέθεσε καθήκοντα προέδρου - συντονιστή της επιτροπής βουλευτών της ΝΔ.


Η πρόταση 21 σημείων που προωθεί η ΝΔ προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του κόμματος οδηγεί σε ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος.


Μεταξύ άλλων προτείνεται: άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες, αναθεώρηση των διατάξεων περί ποινικής ευθύνης υπουργών και περί ασυλίας βουλευτών, μείωση του αριθμού των βουλευτών, θεσμοθέτηση μόνιμων υπηρεσιακών υφυπουργών (Εξωτερικών, Άμυνας και επί του Προϋπολογισμού) 5ετούς θητείας, ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.