ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ. Τσίπρας: Δεν λέω ψέμματα, απλώς η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πιο ρεαλιστική

15:11 - 18 Νοε 2014 | Πολιτική
Αλ. Τσίπρας: Δεν λέω ψέμματα, απλώς η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πιο ρεαλιστική
Ότι δεν λέει ψέμματα, αλλά ότι απλώς η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πιο ρεαλιστική, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε εκτενή συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα και τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του κινήματος Podemos.

«Βλέπετε τον εαυτό σας ως πρωθυπουργό;», ρώτησε η El Pais, με τον κ. Τσίπρα να απαντάει «Ναι, είναι πολύ πιθανό» και να παραπέμπει στην εικόνα που παρουσιάζεται από τις δημοσκοπήσεις.

Αναφορικά με τις προτάσεις της παράταξής του για την επίλυση του προβλήματος του χρέους, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην «πραγματοποίηση μίας ευρωπαϊκής διάσκεψης σχετικά με το χρέος, παρόμοιας με αυτήν του Λονδίνου το 1953, η οποία ελάφρυνε το γερμανικό χρέος». Δήλωσε, όμως, επίσης πως «η τρόικα και οι επικεφαλής των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους που οδήγησαν σε ανθρωπιστική κρίση».

«Με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και 3 εκατομμύρια φτωχούς, η Ελλάδα δεν δίνει την εικόνα ευρωπαϊκής χώρας, αλλά μοιάζει με μεταπολεμικό σενάριο», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας.

Η ισπανική εφημερίδα έκανε αναφορά και στις αλλαγές της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ της τελευταία διετία. Η El Pais υπενθυμίζει πως το 2012 το Der Spiegel είχε χαρακτηρίσει τον κ. Τσίπρα «τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στην Ευρώπη». «Αλλάξατε τη ρητορική σας για να παρουσιαστείτε ως μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση εξουσίας;» ρώτησε η El Pais και εκείνος απάντησε: «Το 2012 με περιέγραφαν σαν το διάβολο, σαν αντιευρωπαϊστή. Δεν λέω ψέματα, γιατί κάποιοι λένε ότι έχω μετριάσει τη ρητορική μου. Εσείς με βλέπετε πιο μαλακό; Όχι, έτσι δεν είναι; Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πιο ρεαλιστική. Αυτό είναι όλο. Σήμερα, ο φόβος είναι από την άλλη πλευρά. Από την πλευρά της Μέρκελ… Αν και ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε την αποχώρηση από το ευρώ, τον χαρακτήρισαν κόμμα της δραχμής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.