ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη σε Χαρδούβελη και μηνύματα σε ΣΥΡΙΖΑ και δανειστές

19:17 - 18 Νοε 2014 | Πολιτική
Στήριξη σε Χαρδούβελη και μηνύματα σε ΣΥΡΙΖΑ και δανειστές
Σαφές μήνυμα τόσο προς στο εσωτερικό και τον ΣΥΡΙΖΑ, να πάψει να οξύνει το κλίμα όσο και στο εξωτερικό και την τρόικα ότι η κυβέρνηση να υποχωρήσει πουθενά, έστειλε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος που στις δηλώσεις του στήριξε τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Υπό τις συνεχιζόμενες πιέσεις των δανειστών, «μοχλός» των οποίων είναι η επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαμήνυσε ότι «δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα».

Όπως ξεκαθάρισε, «εμείς (σ.σ. η κυβέρνηση) πρέπει να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής». «Οι εταίροι μας» παραδέχτηκε, «είναι δύσπιστοι, παρότι δέχονται τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος».

Σε αυτό το σημείο έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, «φωτογραφίζοντας» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είπε πως «η εσωτερική κατάσταση είναι στείρα, αντιπαραγωγική και δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση».

Σε ερώτηση για τον αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο «κολλάει» η διαπραγμάτευση, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Θέλουμε να υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση. Δεν θα ζητήσουμε ξανά θυσίες από τον πολίτη, λέμε όχι σε άλλα μέτρα λιτότητας».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι όλοι οι δείκτες της οικονομίας κινούνται θετικά και αυτό θα αρχίσει σταδιακά να φαίνεται και στην ελληνική κοινωνία. 

Μάλιστα μετά και την αναφορά του υπουργού οικονομικών ότι «θα κρατήσουμε την χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.


Ωστόσο κ. Βενιζέλος παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τις επιθέσεις που δέχεται αυτός το τελευταίο διάστημα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση τον στηρίζει πλήρως, καθώς «δεν μπορεί να στοχοποιείται για λάθη που δεν έγιναν επί δικών του ημερών».

Ερωτηθείς για την κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο αρχηγός του Κινήματος ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι σεβαστό από εχθρούς και φίλους. Κουβαλάει βάρος δυσανάλογο και εγγυάται την εθνική στρατηγική».

«Όσοι μπήκαν εκ των υστέρων (σ.σ. στην εθνική στρατηγική) να σκεφτούν γιατί άργησαν, αφού για χρόνια ύψωναν την αντιμνημοινική σημαία» είπε ακόμη.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αποχώρησε νωρίτερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.